• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bizim esas görevimiz, misyonumuz
20 Aralık 2012 Perşembe 09:59

'Bizim esas görevimiz, misyonumuz'

Bakan Dinçer, ''Öğrencilerin kendi dinlerine dair inanç sistemlerini en doğru bir şekilde öğrenmeleri için okullarda çaba sarf edeceğiz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi'ne yaptığı ziyarette, artık okullarda öğrencilerin kendi dinini serbestçe öğrenebildiğini dile getirerek, ''Biz, öğrencilerin kendi dinlerine dair inanç sistemlerini en doğru bir şekilde öğrenmeleri için okullarda çaba sarf edeceğiz. Bu, bizim esas görevimiz, misyonumuz. Bunu Hristiyan, Müslüman ve Musevi çocuklara da yapacağız. Herkesin kendi dinini kendi kaynaklarından öğrenmelerini sağlayacağız. Neden bunları gizli saklı yapalım, bu konularda endişe edelim ki?'' diye konuştu.
LYS ve YGS'de din kültürü ve ahlak bilgisi konularından soruların yer alması konusuna da değinen Dinçer, zaten önceki yıllarda felsefe başlığı altında 2 veya 3 soru sorulduğunu, yetkililerden aldığı bilgiye göre bu sayının 4 veya 5'e çıkacağını, azınlıkların bu sorulardan muaf tutulacağını aktardı.
Bakan Dinçer, tartışmaların bilgi kirliliğinden kaynaklandığını belirterek, "Sizin kendi aldığınız alternatif bilgilerden sorular sorulur. Biz yıllardır SBS imtihanlarında bunu yapıyorduk zaten'' ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA