• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bizim alametifarikamız hizmettir
11 Mayıs 2015 Pazartesi 18:13

'Bizim alametifarikamız hizmettir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim alametifarikamız hizmettir ama Pensilvanya'dakiler gibi değil, farklıyız" dedi.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Baba ana ocağım Rize’de bir kez daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadirşinaslığınız için, ahde vefanız için, samimi sevginiz, desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bilhassa 10 Ağustos seçimlerinde 81 il içinde verdiğiniz yüzde 81’lik destekle bu kardeşinize sahip çıktığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ilk ziyaretini Trabzon’a, ikinci ziyaretini de Rize’ye yaptığını belirten Erdoğan, “Sizlere şükranlarımı ifade etmiştim. Önceki hafta sonu 3 Mayıs’ta İstanbul’da ülkemizin her yerinden gelen Rizeli hemşehrilerimizle Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda hasret gidermiştim. Bugün de toplu açılış töreni ile açılışını yapacağımız hizmetlerin, bunun sevincini sizlerle paylaşmak üzere Rize’deyim. Toplu açılış törenini yaptığımız 122 trilyon liralık 26 ayrı eserin Rizemize, Rizeli hemşehrilerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim alametifarikamız hizmettir ama Pensilvanya'dakiler gibi değil, farklıyız" dedi.

Niye ayrımcılık tohumları atıyorsunuz?

Toplumda bazı kesimlerin tüm uğraşlarına rağmen içlerindeki başörtü ve inanç düşmanlığını saklayamadığını, bastıramadığını ifade eden Erdoğan, "Tabii bunların kafasındaki ideal yönetim, milli şefin idaresindeki tek parti. Hani milletin ekmeği bile karneyle aldığı, camilerin depoya çevrildiği, satıldığı, en küçük bir muhalif sesin dahi şiddetle bastırıldığı tek parti dönemi" diye konuştu.

Erdoğan, artık üniversitelerde, ortaöğretimde ve kamuda başörtüsünün serbest olduğunun altını çizerek, "Başı açığı da başı örtülüsü de bunların hepsi benim kardeşim. Bunların hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bunların arasına niye ayrımcılık sokuyorsunuz? Niye ayrımcılık tohumlarını atıyorsunuz? Yoksa başörtülü, başı açık, aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi. Tam aksine bir aydınlık çağda yürüyor. Ama bunların kafası karanlık, zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök. Köksüz. Sıkıntı burada" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, "Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar? 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?" diye sordu.

İmam hatip liselerinin orta kısımlarının kapatılması sonrasında 600 bin olan öğrenci sayısının 60 bine düştüğünü hatırlatan Erdoğan, şimdi öğrenci sayısının 1 milyona çıktığını söyledi. Muhalefetin bundan rahatsız olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Benim acım var. Benim derdim var. İki kız, iki oğlan dört evladım var. Dördü de imam hatipe gitti. Ama kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef kendi ülkemde üniversiteye gidemediler, yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika'da, İngiltere'de başörtülü okuyabildiler ama burada okuyamadılar. 'Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya' dediler. Erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puan almasına rağmen katsayıya takıldı. O da gitti Amerika'da lisans eğitimini aldı, Harvard'da masterini bitirdi. Niye, bunlar kıskanıyorlar. Mesele bu. 'İmam hatipli Harvard'da nasıl okur?' Okur işte bak bal gibi de okuyor. Hazmedemedikleri bu."

"Ekonomiyi yönetecek halleri yok"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar şaklaban. Bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ellerindeki belediyelerin olduğu yerler pislikten geçilmiyor. Suistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları dolaşın çöplükten geçilmiyor. Adeta İstanbul'u belediye başkanı olarak aldığım zaman İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum, çöp dağları. İşte Van'da bilboardlara ne asmışlar, musluklarından kan akan bir Van. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Musluklardan bulanık, çamur suyu, yosunlu su aktığını biliyorum ama kan aktığını hiç görmemiştim ama bunlarınkinden akar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA