• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bizi kötüleyenler şimdi övüyorlar!
14 Kasım 2013 Perşembe 09:20

Bizi kötüleyenler şimdi övüyorlar!

Bülent Arınç'ın, öğrenci evleri konusundaki açıklamalarını 'kriz' diye yorumlayan medyaya tepkili olduğu öğrenildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında öğrenci evleri konusundaki farklı açıklamaları nedeniyle oluşan hava yerini Arınç'ın 'kardeşlik-dostluk' diye tarif ettiği sıcak atmosfere bıraktı.
 
Bu atmosferin oluşmasında ise Arınç hakkında AK Parti'den ayrılması yönünde senaryolar ortaya atan ve Arınç'a övgüler dizen köşe yazılarının etkili olduğu belirtildi. Ankara'da köşe yazılarına gözatan Arınç'ın 'Yıllardır bize düşmanca yayın yapan bazı köşe yazarları ve gazeteler şimdi methiyeler diziyorlar. Bunlar bizi saf mı zannediyor' şeklinde yorum yaptığı öğrenildi.
 
SENARYOLARA GÜLDÜ
 
Arınç'ın, bugüne kadar AK Parti aleyhine yayın yapan kimi gazetelerde kendisi hakkında destekleyici yazılar karşısında da şaşkınlığını gizleyemediği kaydedildi.
 
UÇAKTA GÖRÜŞECEKLER
 
Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre Arınç'ın meselenin bu noktaya gelmesinden duyduğu üzüntüyü de çevresiyle paylaştığı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan ise Diyarbakır'daki programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da dahil etti. Erdoğan ile Arınç, Diyarbakır yolunda uçakta bir görüşme yapacaklar.
 
DAVET ETTİLER
 
Başbakan Yardımcısı Bülent arınç dün Meclis'e gelerek bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi. Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile sohbet eden Arınç, bir soru üzerine, 'Davet ettiler, Diyarbakır'a gideceğim' dedi.
 
Diyarbakır'daki programa Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ünlü sanatçı Şivan Perwer de gelecek. Böylece Perwer'in 37 yıllık vatan hasreti son bulacak.
 
PERVER: ARINÇ VE ERDOĞAN SAMİMİ
 
1976 yılında Suriye üzerinden Avrupa'ya giden ve yasal sıkıntılar nedeniyle Türkiye'ye 37 yıldır gelemeyen Şivan Perwer, Mart 2011'de TRT'nin Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'te kendisi ile ilgili belgeselde Türkiye'ye neden gelmediğini de açıklarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın samimi olduğunu ve içlerinin temiz olduğuna inandığını söylemişti.
 
Erdoğan ve Arınç birlikte gidecek
 
Hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir sürecin yaşanacağını belirten Başbakan Erdoğan'a Bülent Arınç da eşlik edecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Diyarbakır'a birlikte gideceğini açıkladı. Hüseyin Çelik 'Hiçbir problem yok. Sayın Başbakan'ın dediği gibi, elini ovuşturanlar, boşuna ovuşturmasınlar, buradan onlara ekmek yok' diye konuştu.
 
Çelik, 15 Kasım Cuma günü yapılması planlanan AK Parti MKYK toplantısının da seçim çalışmaları nedeniyle iptal edildiğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA