• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bize her yer Taksim
23 Nisan 2014 Çarşamba 08:59

Bize her yer Taksim

Bazı sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlama ısrarı sürerken, HAK-İŞ sendikasından örnek bir davranış geldi. HAK-İŞ, 1 Mayıs kutlamalarını Kayseri'de yapmaya karar verdi. Sendikanın genel başkanı Mahmut Arslan, işçi bayramını Kayseri civarındaki 20 kenti de içeren bir organizasyonla, işçilerle huzur ve güven içinde kutlayacaklarını söyledi. 'HAK-İŞ olarak Türkiye'nin gerginliklerden uzak bir 1 Mayıs geçirmesini diliyoruz. Bu kapsamda bayramı, Türkiye'nin yeni yükselen yıldızı, sanayisi gelişmekte olan Kayseri ile civarındaki 20 şehirle birlikte kutlayacağız' diyen Arslan, geçen yılki kutlamaları Karabük'te gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Arslan, 'Bizim mitinglerimizde çatışma yok, gerginlik yok. Polisler bize 1 Mayıs'ta hiç yorulmadıklarını söylüyor, çünkü biz onlara karanfil veriyoruz. Onlar da emekçi, çalışan birer insan... Özlenen 1 Mayıs'ı Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz. Bazı sendikaların Taksim ısrarı anlamsız. Bizim için hiçbir alan 1 Mayıs alanı olmaz. Biz meydanlara kutsiyet atfederek 1 Mayıs'ın içinin boşaltılmasına itiraz ediyoruz. Bütün Türkiye'deki alanlar 1 Mayıs alanı, bizim için her yer Taksim' diye konuştu.

KAOSA GEÇİT YOK

1 Mayıs'ı Türkiye'nin dörtbir yanında kutlayacaklarını ifade eden Arslan, Memur-Sen, TÜRK-İŞ gibi sendikaların da etkinliklere katılabileceğini ifade etti. Arslan, meydanlarda olmanın çok önemli olduğunu, fakat bunu yaparken Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen çevrelere fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı. Arslan, 1977 yılındaki 1 Mayıs olaylarının 1980 darbesine zemin hazırlayan süreci beraberinde getirdiğini belirterek, 'İşçiler üzerinden darbeye giden yolu açtılar; bu tür gerginlikleri isteyenler bilmeli ki, en büyük kaybı işçiler görecek. Demokrasiye sahip çıkacağız. Toplumun seçtiklerine saygı göstereceğiz. Kaos isteyenlerin değirmenine su taşımayacağız' açıklaması yaptı.

İşçi sorunları eski usûllerle çözülmüyor

Türkiye'deki milyonlarca işçinin daha iyi şartlarda çalışmak istediğine dikkat çeken HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, 'İşsizler iş, işçiler daha yüksek ücret istiyor. 1 Mayıs'ın gündemini bunun gibi konuların oluşturması beklenirken, biz 'Taksim'e çıktım-çıkamadım, çıkmak için şunu yaptım' tartışmalarını görüyoruz. Artık gazdı, kavgaydı, bu görüntüyü değiştirmemiz gerekiyor' dedi. Arslan, 'İşçilerin sorunlarını eski alışkanlıklarla çözme dönemi geride kaldı. Sendikalar karşı tarafı rakip olarak değil de ortak olarak görmeli. Diyalogda bulunarak sorunların çözülmesi gerekiyor' şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA