• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Biz idamlara karşı çıkan siyasi bir partiyiz
18 Aralık 2012 Salı 14:45

Biz idamlara karşı çıkan siyasi bir partiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Öcalanı idam eder miydiniz sorusuna, Biz idamlara karşı çıkan siyasi bir partiyiz cevabını verdi.
Şeb-i Arus törenlerine katılmak için dün Konya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Televizyonu’nun konuğu oldu. Soru-cevap şeklinde yapılan söyleşide CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na doğum günü olması nedeniyle sunucu Mehmet Ali Kayacı tarafından “Esma-ül Hüsna”, “Kuran-ı Kerim” ve bir başörtüsü hediye edildi. Kılıçdaroğlu, başörtüsünü eşine vereceğini söyledi. Siyasetin aynı zamanda bir uzlaşma sanatı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer ülkede insanların sorunları varsa bu sorunları çözmek için siyasi iktidar yetersizse veya muhalefetten bir şey bekliyorsa o zamanda oturacağız sorunun çözümüne katkı vereceğiz” dedi.
Program sunucusunun Hz. Ömer’in adaletini anımsatması üzerine Kılıçdaroğlu, o adaleti herkesin istediğini kaydetti. “Eğer bu devirde Hz. Ömer olsaydı benim kellemi uçururdu ama eklemek isterim başbakanın da muhalefetin de. Başta terör noktası olmak üzere bir Hz. Ömer’e ihtiyacı vardı diye düşünüyorum” şeklindeki yoruma Kılıçdaroğlu, “Devletin işini yaparken devletin mumunu, kendi işini yaparken kendi mumunu kullana adil bir halifedir Hz. Ömer. Bugün geldiğimiz siyasal ortamda o adaleti hepimiz istiyoruz. Adaleti temsil eden kadının elinde bir kılıç vardır. O kılıç çözümsüzlüğü çözmek içindir, yeri geldiği zaman o da kullanılacaktır” diye konuştu.
“Siz başbakan olsaydınız ya da başbakan olduğunuzu varsayalım Abdullah Öcalan’ı idam eder miydiniz” yönündeki soruya Kılıçdaroğlu, “Şunu söyleyeyim biz ta başlangıçtan beri idamlara karşı çıkan bir partiyiz” cevabını verdi. Sunucunun bu cevap karşısında biraz önce adaletin keskin kılıcından bahsettiğini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, “O ayrı bir şey ama adalet dediğimiz o kavram bugün geldiğimiz noktada biz idamlara karşı çıkan bir siyasi partiyiz” değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, Türkiye sınırlarının cetvelle çizilmediğini ve bedel ödenerek elde edildiğini kaydetti.
Dinler arası diyalogun İslam’a zarar verip vermediğine ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Dört kitabı da mübarek kabul ederiz, gelmiş geçmiş bütün Peygamberlere saygı duyarız. Son Peygamber Hz. Muhammed'e inanırız. Devlet onun etnik kimliğine ve inancına bakmaz. Devlet bunlarla uğraşmaz kör olmak zorundadır” şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA