• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Biz geceli gündüzlü hizmet içindeyiz
03 Mayıs 2013 Cuma 15:03

'Biz geceli gündüzlü hizmet içindeyiz'

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Yasasına Hazırlık Çalıştayları tamamlandı
AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Büyükşehir Yasası’na Hazırlık Çalıştayları” tamamlandı. 
 
AK Parti İl Teşkilatı, Hadim, Bozkır, Taşkent, Çumra, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük ve Güneysınır’ı kapsayan 6, 7 ve 8. Bölgesi’nin çalıştaylarını da gerçekleştirmiş oldu. Hadim Belediyesi Düğün ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın divan başkanlığını Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu yaptı. Toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ bürokratları, söz konusu ilçe ve ilçelere bağlı beldelerin belediye başkanları, AK Parti ilçe ve belde başkanları, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ile il yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı. İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Yasası’na Hazırlık Çalıştayları’nı bu toplantı ile tamamladıklarını, bundan sonraki sürecin çalıştaylarda ele alınan konuların değerlendirilmesi aşaması olacağını söyledi. Bugüne kadar tüm çalıştaylara katılan herkese teşekkür eden Başkan Sorgun, “Biz geceli gündüzlü bu davaya, bu partiye ve bu şehre hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Bunlar ancak isteyerek ve dert edinerek yapılabilir. Birkaç aydır sahadayız. Tüm ilçelerimizin ve belediyelerimizin durumlarını, çalışmalarını ve elbette yeni dönem ile alakalı planlamalarını görmüş olduk. Tüm Konya’yı da bu vesileyle taramış olduk. İlçe, belde ve köylerimizde acil ihtiyaçlar var elbette bir ölçüde bunlar karşılanacak. Daha büyük projeler içinse yeni dönemin başlaması beklenecek” dedi.
 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Büyükşehir Yasası ile Konya’nın merkezi konumuna gelecek olan ilçelerin yanı sıra belde ve köylerin de Büyükşehir yatırımlarından daha çok yararlanma imkanı bulacağını söyledi. İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar ilçe belde ve köylere önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, “Bu çalışmalar birlikteliğimizi ve dayanışmamızı da bir anlamda arttırmış oluyor. Bizler, son güne kadar bu şehre hizmetin çabasında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Protokol konuşmalarının ardından çalıştay sırasıyla; Hadim, Bozkır, Taşkent, Çumra, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük ve Güneysınır belediye başkanları ile AK Parti ilçe başkanlarının sunumlarının yapılmasıyla devam etti. Toplantının ikinci kısmı ile dilek ve temenni bölümünde ise programa katılanlar, istişarelerde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA