• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Biyolojik karnesi Amerika’da
24 Aralık 2014 Çarşamba 10:05

Biyolojik karnesi Amerika’da

Yıllardır Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’in sağlık kontrolleri için alanında uzman doktorlardan konsültasyon istediği ortaya çıktı. Amerika’da yaşadığı yıllarda kendisinden konsültasyon istendiğini anlatan Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Delibaşı, “Fethullah Gülen’in resmi olarak doktoru değilim. Amerika’da yaşadığım yıllarda kendisini bir defa muayene ettim. Ondan sonra hep devam etti fakat rutin olarak değil” dedi. 2007'de Amerika’da 3-4 yıl kadar yaşadığını anlatan Delibaşı, “Kongre için New York’ta bulunuyordum. Bir arkadaşım vasıtasıyla haber geldi. Konsültasyon istendi. Talebi kabul ettim ve Gülen’i muayene ettim” şeklinde konuştu. 
ENFEKSİYON KAN ŞEKERİNİ BOZMUŞTU
Gülen’in o dönem enfeksiyon nedeniyle kan şekerinin bozulduğunu aktaran Delibaşı, “Pensilvanya'da Gülen’in rutin kontrollerini yapan sürekli sürekli yanında bulunan bir doktoru var. Herhangi bir durum olduğunda müdahale ediyor. Tahlillerini de orada bir hastahanede yaptırıyor. Ben muayene ettiğim dönemde Amerika’da yaptırdığı tahlilleri incelemiştim” diye konuştu. Cemaatin genelde alanında iyi olan doktorlardan konsültasyon talep ettiğini belirten Delibaşı, “Benim de o konuda yoğun çalışmam olmuştu. Pek çok yayınım vardı. Tanınan biri olduğum için bir Türk doktoru olarak benden istemişlerdi” diye açıkladı.
DEMİREL VE GÜL’ÜN DE DOKTORUYDU 
Şu an Fetullah Gülen’in sağlık durumu ile ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Delibaşı, ilaç ve tedavi süreciyle de kendisinin ilgilenmediğini belirtti. Prof. Dr. Tuncay Delibaşı, “Resmi olarak eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ile Abdullah Gül’ün doktorluğunu yaptım. Onlar dışında ise birçok bakan, büyükşehir belediye başkanı, yurt dışından birçok kişinin resmi olmayan şekilde doktorluğunu yapıyorum” dedi.  

Pankreas nakli olamaz

Diyabet hastası olan Gülen’in pankreas nakli olacağına ilişkin iddiaları da cevaplayan Delibaşı, “Gülen Tip2 diyabet hastası. Bu nedenle pankreas nakli olamaz. Tip 2 diyabette şu an adacık nakli de yapılamıyor” diye konuştu. Öte yandan Gülen’in sağlık sorunları nedeniyle Ankara’da Pankreas Adacık Hücre Araştırma Derneği kurulduğu bu derneğin hem kök hücre hem de pankreas adacık hücresiyle ilgili çalışmalar yaptığı iddia ediliyordu. Kök Hücre Araştırma Merkezi bünyesinde yapılacak olan pankreas adacık hücre araştırmalarının Gülen’in sağlık sorunlarına çözüm bulmak için başlatıldığı iddialarını da yanıtlayan Delibaşı, “Merkez çalışmalarının Fethullah Gülen’le ilgisi yok. Bu tedavi Tip1 diyabet hastaları için uygulanıyor. Tip 2 için değil.Tip1 diyabet çocukluk çağından başlayan diyabet hastalarıdır, uygulama onlar için yapılıyor ” dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA