• Konya21 °C

İsmail Koç

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“BİRLİK VAKTİ” GELDİ

08 Aralık 2016 Perşembe 09:02

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın ödülleri Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katıldığı güzel bir törenle sahiplerini buldu.

Belki de bu organizasyon Konya’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğundan beri yapılan organizasyonların en iyisiydi. Bu manada 2016 yılını Konya olarak çok da verimli geçirdiğimizi söyleyemesek de yılın bitmesine sayılı günler kala Vuslat Törenlerini saymazsak görkemli bir kapanış olmuş oldu.

Ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hz. Mevlana’nın öğretilerinin İslam dünyasında birliğin, dirliğin, bütünleşmenin adresi olacağını söyledi.

Son derece doğru bir tespit.

Bu sene de Şeb-i Arus etkinlikleri de “Birlik Vakti” ana teması çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Ülkemizin bulunduğu şartlar göz önünde bulundurulduğunda çok isabetli bir ana tema tercihi olmuş. Mevlana’nın öğretilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz konu bir ve beraber olabilmek.

Konya 743. Şeb-i Arus yıldönümünü karşılamanın heyecanını yaşıyor. 7 Aralık itibariyle Mevlana Haftasına girmiş bulunuruz. Şehirde ir hareketlilik başladı ve 17 Aralık Vuslat törenlerine kadar devam edecek.

Konya’da bu sene Şeb-i Arus etkinlikleri geçen seneye göre daha hareketli. Bunda yeniden göreve gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın etkisi büyük.

Mevlana haftası başlamadan şehrin farklı yerlerine tanıtıcı yazı ve afişler asıldı. Uzun zamandır Şeb-i Arus’un havasına girmekte zorlanıyorduk. Bu değişiklik iyi geldi.

***

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Ayakkabıcılar Derneği geçen hafta örnek bir organizasyona imza attı. Ayakkabıcılık mesleğinde 60. Yıl buluşması adı altında meslekte 60 yılını tamamlamış eski ustalar ahde vefa programı kapsamında bir araya getirildi.

Programla Ahilik kültüründe yetişen son nesiller olarak kabul edilen ustalardan ebedi hayata göç edenler duayla anıldı, sağ olanlar ise onore edilerek tecrübe paylaşımında bulundu.

Meslek grupları arasında ilk olma özelliği gösteren bu organizasyon gerçekten önemliydi. İnşallah bu uygulama diğer sektörlere de örnek teşkil eder ve yaygınlaşarak devam eder.

Programda emeği geçen Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman ve Konya Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Ali Deresoy ile birlikte emeği geçen herkes büyük bir takdiri hak ediyor. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum.

***

Konya’da devam eden bir Yöresel Ürün Günleri fuarı var. Bilmem haberiniz var mı?

Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen birçok firma Novada Outlet’te kurdukları stanlarda hem şehirlerini hem de yöresel lezzetlerini tanıtma fırsatı buluyorlar. Erzincan tulum peynirini, Erzurum balını, Hatay künefesini, İzmit Pişmaniyesini, Kayseri pastırması gibi birçok yerel ürünü doğal halleri ile bulabileceğiniz çok önemli ve güzel bir organizasyon.

Peki bundan haberiniz var mı?

Çoğunuzun yoktur, çünkü bu organizasyonunun tanıtımı şehrin muhtelif yeterindeki billboardlar dışında yapılmadı.  Sadece bu konu için değil şehir olarak genel bir tanıtım eksikliğimiz var. Reklamımızı iyi yapamıyoruz.

Konya’ya değer katacak bu tarz organizasyonların tanıtımını daha iyi yapmamız gerekiyor.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA