• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birlik fotoğrafı sunmalıyız
12 Mayıs 2013 Pazar 17:08

'Birlik fotoğrafı sunmalıyız'

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'da yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Bugün tüm dünyaya birlik fotoğraflı sunmak zorundayız" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili değerlendirme yaptı.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Hatay'da Reyhanlı ilçesinde yakınlarını kaybeden annelerin, yakınlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin acısını en az onlar kadar yüreğimizde hissediyor, onların acısını paylaşıyoruz. Milletçe gerçekten büyük bir hüzün içindeyiz. Allah'ın izniyle, milletimizin dirayetiyle, sabırla, soğukkanlılıkla, en önemlisi de birlikle, beraberlikle, tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz."
"Bugün bir olmak, beraber olmak,  76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara birlikte göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız. Bugün 'ben söylemiştim' diyerek suçlama, itham etme, içerde suçlu arama günü değildir. Saldırı olduğu andan itibaren, daha biz cenazelerimizi kaldırmadan, daha yaralar sarılmadan, saldırganları unutturup meseleyi siyasi bir çıkar meselesi haline getirme günü hiç değildir."
"Bu saldırıların amacı, en başta milletimin fertleri arasında nifak oluşturmak, milletimin fertleri arasına fitne sokmak, milletimin zihninde soru işaretleri oluşturmaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Terörün de, Türkiye düşmanlarının da, Türkiye'nin birlik fotoğrafını kirletmelerine asla müsaade etmeyeceğiz."
"Bir ülkenin acısını, 76 milyon milletin ortak hüznünü ilk andan itibaren siyasi bir rant vesilesi haline getirmek, en hafif itibariyle, en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır."
"Reyhanlı ilçemizdeki bu saldırıların hemen ardından, bütün imkanlarımızla, sağlık ekiplerimizle, Kızılayımız'la, güvenlik ve istihbarat ekiplerimizle, bölgedeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuza geçti ve yaralılara müdahale edilmesi, yaralı vatandaşlarımızın intikali konusunda tüm araçları, tüm imkanları seferber ettik. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, hadisenin aydınlatılması için çalışmalarını anında başlattı."
Soğukkanlı olmak zorundayız
"Bizi, Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik karşısında, son derece dikkatli, son derece hassas, en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler karşısında soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklıselimle düşünebilen, aklıselimle hareket edebilen devlettir."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA