• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birkaç gün içinde taslak hazır olabilir
18 Nisan 2013 Perşembe 14:47

'Birkaç gün içinde taslak hazır olabilir'

Maliye Bakanı Şimşek, gündemde olan Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili "Çok hızlı bir çalışma yapacağız. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bunun taslağı hazır olabilir" dedi.
NTV televizyonunda katıldığı programda Varlık Barışı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G-20 bünyesinde ve OECD çerçevesinde "vergi cenneti" tabir edilen ülkelerin imtiyazlı konumuna son verildiğini söyledi.
Vergi cennetlerinin tamamının bütün verilerini yavaş yavaş diğer ülkelere açmak zorunda olduğunu belirten Şimşek, "Biz, Türkiye olarak birçok vergi cennetiyle tam bilgi paylaşımı içeren çifte vergilendirme anlaşmaları yaptık. Dolayısıyla bu devir kapanıyor. Yani o gizlilik, yavaş yavaş ortadan kalkıyor" diye konuştu.
Vergi cennetlerinin gizlilik konusundaki konumlarının yavaş yavaş zayıfladığının altını çizen Şimşek,  "Türkiye hakikaten nispeten daha hızlı büyüyebilen, getiri imkanı daha yüksek, daha cazip bir piyasa. Dolayısıyla vatandaşlarımızın 1970'li, hatta 80'li, 90'lı yıllarda, öncesinde, şu veya bu kaygılarla yurt dışına kaçırdığı, yurt dışında tuttuğu kaynakları artık Türkiye'ye getirmenin zamanı" diye konuştu.  
"Birkaç gün içinde taslak hazır olabilir"
Tüm bu hususları dikkate alan yeni bir düzenlemeye gidebileceklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir talimatı olduğunu aktaran Şimşek, "Çok hızlı bir çalışma yapacağız. Belki önümüzdeki birkaç gün içerisinde bunun taslağı hazır olabilir" ifadesini kullandı.
Vatandaşların yurt dışında para bulundurmasının ya da yurt dışına para götürmesinin yasak olmadığını hatırlatan Şimşek, önemli olan konunun vergilerini ödeyip ödememesi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin güvenli bir liman ve cazibe merkezi konumunda bulunduğunun altını çizen Şimşek, vatandaşların veya firmaların yurt dışında kaynak tutmalarını gerektirecek bir ortamın bulunmadığını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA