• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birincinin hedefi genetik profesörlüğü
20 Temmuz 2012 Cuma 15:26

Birincinin hedefi genetik profesörlüğü

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, dünyanın sayılı genetik profesörlerinden biri olmayı..
Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, dünyanın sayılı genetik profesörlerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.
     LYS birincisi Coşkun, Sabah Dershaneleri Zafer Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok sevinçli olduğunu belirtti.
     ''Mutluyum, Allah'a şükrediyorum'' diyen Coşkun, ''YGS'den bu yana herkes 'nasıl çalışıyorsun-' diye soruyor. Diğerlerinden farklı, ekstra bir çalışma şeklim yok. Ben de herkes gibi çalıştım'' dedi.
     Sınavdan çıktıktan sonra cevapları kontrol ettiğini ifade eden Coşkun, baktığında birden fazla yanlışının olduğunu gördüğünü dile getirdi.
     LYS'de birinci olmayı beklemediğini anlatan Coşkun, şunları kaydetti:
     ''Açıkçası birinciliği beklemiyordum. Biyolojide yanlışlarım vardı. Benden daha iyi yapan olmamış. O yüzden birinciyim. Hangi üniversiteye gideceğim konusunda henüz bir karar vermedim ama bölümüm tıp olacak. Hedefim genetik dünyasının sayılı profesörlerinden olmak. Bu yeterli bir hedeftir. Üniversite konusunda tekliflere açığız.''
     Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Okul Müdürü Hanifi Davarcı ise okullarından Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncülerinin çıkmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
     Bu başarıları beklediklerini aktaran Davarcı,''Okulumuz tarihinde bu şekilde bir çok başarı var. Bu başarılar önce Allah'ın inayeti sonra da iyi bir planlama ve özverili çalışma ile elde edilmiştir'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA