• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Biri iple, diğeri kaşkol ile boğulmuş
06 Mart 2013 Çarşamba 10:20

Biri iple, diğeri kaşkol ile boğulmuş

Konyada daha önce İzmirde 1 çocuğunun annesi olan sevgilisini öldürüp ikiye bölerek valizle Ankara ve Konyaya gönderen İzmir Canavarı lakaplı şahsın, 2 kişiyi öldürdükten sonra gömdüğü ortaya...
Konya’da daha önce İzmir’de 1 çocuğunun annesi olan sevgilisini öldürüp ikiye bölerek valizle Ankara ve Konya’ya gönderen “İzmir Canavarı” lakaplı şahsın, 2 kişiyi öldürdükten sonra gömdüğü ortaya çıktı. İlk cesedi bulan polis, ikinci cesede de şüphelilerin gösterdiği bölgede yaptıkları kazı sonrasında ulaştı.
Edinilen bilgiye göre, Konya’da 27 Ocak’ta 46 yaşındaki İsmail Bilgiç, 30 Ocak’ta ise İsmail’in arkadaşı 64 yaşındaki Haydar Balcı aniden ortadan kayboldu. İki arkadaşın eşleri de polise giderek kayıp başvurusunda bulunurken, zaman zaman eşlerinin 2-3 ay ortadan kaybolup geri döndüğü anlarda olduğunu söyledi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, iki arkadaşın 3 gün arayla kaybolmasından şüphelenerek çalışma başlattı.
KATİLİ İLE SON GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI
100’den fazla kişiyle görüşen polis, şüphelilerin en son olarak 45 yaşındaki Durmuş S. ile görüştüklerini tespit etti. Çalışmasını sürdüren polis aradan 11 gün sonra merkez Selçuklu ilçesi Bosnahersek Mahallesi’nde İsmail Bilgiç’in terk edilmiş bir şekilde otomobilini buldu. Aracın düz kontak yapılıp terk edilmesi ve içerisinde Bilgiç’in telefonu ile silahının da bulunması nedeniyle polis, her iki kayıp şahsın öldürülmüş olabileceği kanısına vardı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri ortak hareket ederek çalışma planı belirledi. Sık sık aileyle görüşülürken, iki kayıp şahsın görüştüğü Durmuş S. de takibe alındı. Bu sırada dedektifler, Haydar Balcı'nın kayıp olduğu gün akşam saatlerinde Durmuş S. ile bir mekana girip çıkarken güvenlik kamerası görüntülerine de ulaştı.
SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRÜP VALİZLE GÖNDERMİŞ
Her iki şahsın ortadan kaybolmasıyla ilgili Durmuş S. ismi ile sık sık karşılaşan polis, takip sırasında sürekli arkadaşı Ali Saruhan K’yle (35) görüştüğünü belirledi. Durmuş S.’nin geçmişini araştıran polis, cinayet kaydını buldu. Olayı inceleyen polis, Durmuş S.’nin 1984 yılında İzmir’de 1 çocuğunun annesi olan sevgilisini namus meselesi yüzünden öldürdükten sonra ikiye bölüp valizlere koyarak otobüsle İzmir ve Ankara’ya gönderdiği ceset parçalarının emanetteki valizde kokmasıyla cinayetin ortaya çıktı. “İzmir Canavarı” olarak adı çıkan ve başına bir televizyon programında ödül konulan Durmuş S.’nin, yakalanarak mahkemede 28 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ancak 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2000 yılında genel aftan yararlanarak tahliye edildiği de belirlendi.
 
 
CESEDİ GÖMERKEN ARACI BIRAKIP KAÇTILAR
Dedektifler, şahsın daha önce birlikte usulsüz işler yaptığı arkadaşını öldürmüş olabileceği kanısına vararak çalışmasını sürdürürken, bir kişinin Merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkiinde çalılar arasında bir ceset gördüğü ihbarı geldi.
Polis, görgü tanığıyla birlikte cesedi gördüğü yere gittiğinde sadece spor ayakkabısı ve kıyafet parçaları buldu. Şahsın cesedi gördüğünden emin olmasından hareketle Akyokuş mevkine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek arama yapılmaya başlandı. Yapılan aramalar sırasında çalışır vaziyette Durmuş S.’ye ait minibüsü buldu. Minibüsün 100 metre ilerisinde ise yarıdan fazlası gömülmüş olan İsmail Bilgiç’in cesedi bulundu. Polis, şüpheli Durmuş S.’nin çevrede ararken daha önceden tespit edilen evine de bir ekip gönderdi. Olay yerinden çamurlara batıp, yola çıktıktan sonra otostop çekerek gittiği belirlenen Durmuş S. pencereden içeri girdiği evinde polisler tarafından yakalandı.
ÖNCE İNKAR SONRA İFTİRA
Yakalanan Durmuş S., kendisinin olaylardan haberini olmadığını ve sabah saatlerinde arkadaşlarıyla Akyokuş’a giderek alkol alması nedeniyle arabasını oraya bırakıp geldiğini söyledi. Daha sonra yanında olmayan 2 arkadaşının ismini vererek beraberdik diyen Durmuş S., yalan söylediğini kabul edip cinayeti arkadaşı Ali Saruhan K’nin işlediğini ileri sürdü. Polis, ikinci şüpheli olarak da Ali Saruhan K’yi aramaya başladı. 3 gün süren çalışma sonunda Konya’nın Hüyük ilçesinde bir bağ evinde saklanan Ali Saruhan K. baskınla yakalandı. Ali Saruhan K., “Durmuş bana kazma kürek verdi burayı kaz dedi. Bende kazdım. Bu sırada Durmuş İsmail’in cesedini sürükleyerek getirdi. Nerede öldürdüğünü bilmiyorum, gömüyorduk polisleri görünce kaçtık” dediği öğrenildi.
 
 
“İKİNCİ CESET BURADA BİZ ÖLDÜRMEDİK”
İsmail Bilgiç’in cesedinin bulunmasından sonra Haydar Balcı’nın yerini arayan polis şüphelileri çapraz sorguya aldı. Şüphelilerden Durmuş S., “Seydişehir’e ben, Haydar ve Ali gittik. Madenli yolu girişinde durduk, Ali ile Haydar yukarı doğru gitti. Sonra Ali yalnız geldi. Ben öldürmedim, Ali ne yaptı bilmiyorum” dedi.
Ali Saruhan K. de, “Ben yalnız kaldım Durmuş ile Haydar yürüyerek Madenli yolundan ileri gidip aşağı indiler. Sonra Durmuş yalnız döndü. Haydar’ı soyup, bıraktım” dedi. Her iki şüphelide Haydar’ı götürdükleri dağ eteğindeki yeri gösterdi ancak öldürdüklerini kabul etmedi. Polis, iki şüphelinin gösterdiği bölgede yaptığı aramada yeni kazılmış bir yerde kazma ve kürekle arama yaptı. Yapılan aramada mezar genişliğinde kazılan ağacın altında Haydar Balcı’nın cesedi çıktı. Yukarı taşınan ceset otopsi için ilçe devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Yer gösteren şüpheliler ise Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
BİRİ İPLE, DİĞERİ KAŞKOL İLE BOĞULMUŞ
Bulunan cesetlerin yapılan otopsisinde İsmail Bilgiç’in iple boğulduğu, Haydar Balcı’nın ise kafasına aldığı darbenin ardından ağzına basılan kaşkol veya benzeri bir şeyin nefes borusunu tıkaması sonucu öldüğü belirlendi.
Öldürülen İsmail Bilgiç ile Haydar Balcı’nın, şüpheliler Durmuş S. ve Ali Saruhan K’nin samimi arkadaş oldukları ailece de görüştükleri ileri sürülürken, cinayetin asıl sebebinin ne olduğu ortaya çıkmadı. Cinayeti işlediği iddia edilen şüphelilerin olay yerlerine kadar birlikte olduklarını söylemesi ancak bir birlerini suçlaması ise dikkat çekti. Balcı ailesinin, olay gününde Haydar Balcı’nın üzerinde 4 bin 500 TL olduğunu söylediği, ancak ceset üzerinden para ve telefonun çıkmadığı belirlendi.
Gözaltında tutulan şüpheliler Durmuş S., Ali Saruhan Balcı ve onlarla bağlantısı olduğu iddia edilen 2 arkadaşı planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan dolayı adliyeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA