• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birbirimize hep destek çıktık
22 Ekim 2012 Pazartesi 13:59

''Birbirimize hep destek çıktık''

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılı ikinci döneminde 33 bin 197 çiftin boşandığı Türkiye'de görme engelli Adem ve Neslihan Algül çifti, aile yaşantılarıyla herkese örnek oluyor
TÜİK'in verilerine göre, 2012 yılı ikinci döneminde (nisan-mayıs-haziran) 33 bin 197 çift boşandı. Söz konusu dönemdeki boşanmaların yüzde 40,2'si evliliğin ilk 5 yılı içinde oldu. Çiftlerin küçük nedenlerden dolayı bile evliliklerine son verebildiği günümüzde görme engelli Adem (32) ile hiçbir sağlık problemi olmayan eşi Neslihan Algül (31) mutlu evlilikleri ile herkese örnek oluyor. Algül çifti, ilk başlarda çoğu kişinin karşı çıktığı evliliklerini, 10 yıldır başarılı bir şekilde sürdürüyor. İki çocuklarıyla mutlu bir hayat sürdüren çift, evliliklerinin temelinin dış güzellik ve maddiyata dayanmadığı için sağlam olduğunu belirtiyor. 
 Adem Algül, yaptığı açıklamada, Konya'da 2000 yılında üniversitede okuduğu yıllarda bir arkadaşı aracılığıyla üniversite öğrencisi eşi Neslihan ile tanıştığını ve o günden sonra kalbinin bir başka atmaya başladığını söyledi. 
 Eşiyle görüşmeleri zamanla sıklaştırdıklarını ve birbirlerine aşık olunca evlenmeye karar verdiklerini ifade eden Algül, ''Aşık olmak için görmeye gerek yok. Yaşanan ve yaşanacak sorunlar nedeniyle eşimle kaçarak evlendim. 2002 yılında eğitimime ara vermek zorunda kaldım. Evimi geçindirmek için iki yıl boyunca seyyar satıcılık yaptım'' dedi. 
 Özürlüler kadrosunda bir devlet dairesinde çalışmaya başlayınca tekrar üniversiteye gitmeye karar verdiğini anlatan Algül, şunları kaydetti: 
''Eşim hazırlık kitaplarını okuyarak beni üniversite sınavına hazırladı. Eşim okudu, ben dinledim. Sonra başarı kendiliğinden geldi. Kazandığım Sosyal Bilgiler öğretmenliğini 2011 yılında bitirdim. Şimdi yarıda bıraktığım Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'ne aftan yararlanarak tekrar başladım. Eğitim hayatım ve evliliğim çok iyi gidiyor. Aslında evlilikte görüp görmemek çok önemli değil. Güzellik gelip geçici, önemli olan uyum. Hayata görmeyen gözlerle bakabilmeyi başardım. Çevremizdekiler, eşimin anormal bir evlilik yaptığını düşünüyorlardı. İnsanlar sadece görerek birbirlerini tanımazlar. Sağlıklı iki çocuğumuz var. Şimdi çevremizdeki herkes bizim evliliğimizi konuşuyor.''  Neslihan Algül de üniversite yıllarında tanıştığı eşinin kişiliğini çok beğendiğini dile getirdi. Birbirlerini çok sevdiklerini anlatan Algül, evlenmeye karar verdiklerinde toplumun karşı çıkacağını ve tepki göreceklerini çok iyi bildiklerini belirterek, ''Eşimle evliliğimize herkes karşı çıktı. Evliliğimizin uzun sürmeyeceğini söylediler. Selam vermeyi kesen arkadaşlarım bile oldu. Ama şimdi bize imrenerek bakıyorlar. Bizim evliliğimiz hiçbir zaman dış güzellik ve maddiyat üzerine kurulu olmadı. Karşılaştığımız problemler moralimizi bozdu ama biz birbirimize hep destek çıktık'' diye konuştu. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ise bütün zorluklara, sırt sırta verip göğüs geren Adem ve Neslihan Algül çiftini hem üyelerine hem de çevresindekilere örnek bir aile olarak gösterdiklerini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA