• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birand: Dilim sürçtü, Topbaş kazanır
28 Ocak 2009 Çarşamba 16:28

Birand: Dilim sürçtü, Topbaş kazanır

Kanal D habere konuk ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'na 'inşallah kazanacağız' diyen Mehmed Ali Birand dilinin sürçtüğünü söyledi. Topbaş'a şans verdi...

'İnşallah kazanacağız' savunması: Dilim sürçtü, seçimi Topbaş alır   

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, CHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediği "Tebrikler. İnşallah kazanacağız." ifadesi için ilginç bir savunma yaptı.

"Dilim sürçtü." diyen Birand, yarışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş'ın kazanacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığının açıklandığı gün Kanal D ana habere katılmıştı. Birand, Kılıçdaroğlu'yla yaptığı söyleşiye, "Kemal Bey tekrar tebrikler. İnşallah kazanacağız." diyerek başlamıştı. Birand, bu sözüyle ilgili tepkilere NTV'de yayınlanan 'Yazı İşleri' programında cevap verdi. Dilinin sürçtüğünü savunan Birand, "Benim dilim hep sürçer." ifadesini kullandı. Birand, şöyle devam etti: "Ben Kadir Topbaş'ın yaptıklarını övmüş olan bir insanım. Topbaş, İstanbul'un tümünde olumlu puan almış bir insan. Kılıçdaroğlu gelmeseydi açık farkla kazanacaktı. Sonunda Topbaş kazanır, ama Kılıçdaroğlu zorlayacaktır. Ben Kılıçdaroğlu'nun sakin, temiz ellerci yaklaşımını seviyorum. Bunu sevmiş olmam Topbaş'ın kazanmayacağı anlamına gelmiyor."

Bu arada Birand, Tuncay Güney'in konuk olduğu Büyüteç programı nedeniyle eleştirilere hedef olan TRT'ye destek verdi. Güney'in kendi programına da katıldığını hatırlatan Birand, "TRT'nin yaptığı doğruydu. Güney'i çıkarmakta haklıydı. Ama tedbirli olmalıydı. Programı canlı yapmayabilirdi." dedi.

 

Cihan

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA