• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir ülkeyle daha vize kalktı
10 Ocak 2011 Pazartesi 17:51

Bir ülkeyle daha vize kalktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yemen'deki resmi ziyareti çerçevesinde Cumhuriyet Sarayı'ndaki heyetler arası görüşmelerin ardından 5 anlaşma imzalandı...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yemen'deki resmi ziyareti çerçevesinde Cumhuriyet Sarayı'ndaki heyetler arası görüşmelerin ardından 5 anlaşma imzalandı.
 
Heyetler arası görüşmeler sırasında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması konusunda mutabakata varıldığı ifade edildi.
 
Türkiye ile Yemen arasında Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Yemen Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Enstitüsü, TİKA ile Yemen Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, TRT ile Yemen Televizyonu, Anadolu Ajansı ile SABA Haber Ajansı ve savunma alanında işbirliği konularında 5 anlaşma imzalandı.
 
Anadolu Ajansı ile SABA Haber Ajansı arasındaki anlaşmaya AA Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı imza koydu.
 
İmza töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh'in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve öteki yetkililer de yer aldı.
 
Bu arada, görüşmelerin ardından Gül ile Saleh'in yapması planlanan ortak basın toplantısının ertelendiği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA