• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir öğrenci ağır yaralandı
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:10

Bir öğrenci ağır yaralandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı Göktürk Uydusunu fırlatma töreni öncesinde ODTÜde öğrencilerle polis arasında çatışmalar çıktı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Göktürk Uydusu’nu fırlatma töreni öncesinde ODTÜ’de öğrencilerle polis arasında çatışmalar çıktı. Üniversite kalpüsünden alevler yükseldi. Polisin sıktığı gaz rüzgarın da etkisiyle Başbakan'ın bulunduğu bölüme ilerledi. Başbakan Erdoğan ve yanındakiler bu nedenle gazdan etkilendi.
Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK Uzay'da düzenlenecek programa katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.
Polis tarafından yapılan uyarılara rağmen barikatı aşmaya çalışan gruptakiler, güvenlik güçlerine taş ve sopalar attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri gruptakilere biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı öğrencilerin çöp kutularını ateşe verdiği olaylarda, tazyikli su ve gaz bombasından etkilenenler oldu.
Atılan taşların isabet ettiği bazı polisler de yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hatta polislerin kullandığı gaz rüzgarın da etkisiyle Başbakan’ın konvoyunun bulunduğu binaya kadar geldi. Konvoydakiler araçlardan indikten sonra gaza maruz kaldı. Birçoğu panikle binaya koştu. Başbakan Erdoğan ise sakin tavırlarıyla dikkat çekti.
Binanın dışında bekleyen gazeteciler ve korumalar gaz maskesi takmak zorunda kaldı.
BİR ÖĞRENCİ AĞIR YARALANDI
ODTÜ'de ağır yaralanan Barış Barışık gaz bombasıyla yaralandı. Barış Barışık’ın hayati tehlikesinin sürdüğü ve Ankara Hastanesi’nde müşade altında tutulduğu ifade edildi.

OLAYLAR SONA ERDİ
'ODTÜ'deki Olaylar Sona Erdi' videosunu izlemek için tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Göktürk-2 uydusunun fırlatılması nedeniyle Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde düzenlenen törene katılması sırasında çıkan olaylar, sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren olaylara yüzlerce polis müdahale etti.
Başbakan’ın ODTÜ'de bulunmasını protesto eden öğrenciler, TÜBİTAK Uzay Merkezi'ne yürümek istedi. Bunun üzerine saatler öncesinden güvenlik önlemlerini alan polis, gruba müdahale etti. Polisin gaz ve tazyikli su ile gruba müdahale etmesi sonrasında kampüs karıştı. Protestocu grupta polise taş ve önceden hazırlanmış şişeler fırlattı. Yine eylemciler ellerine geçirdiklerini ateşe vererek barikat kurdu. Eylemcilerin fırlattıklarından bazı polislerin yaralandığı gözlendi. Çatışma sırasında bazı siviller de arada kaldı. Bazı sürücüler araçlarını olay yerinde bırakarak koşuşturmaya başladı.
Polisle eylemcilerin çatışması devam ederken, bir TOMA manevra yaptığı sırada bir çevik kuvvet polisini yaraladı. Yaralanan polis, bir otomobile bindirilerek hastaneye götürüldü. Uzun süren çatışma, Başbakan’ın ODTÜ’den ayrılmasının ardından polisin kampüsten çıkışı ile sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA