• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir İşçi Bayramını daha terörize ettiler
01 Mayıs 2015 Cuma 16:31

Bir İşçi Bayramı'nı daha terörize ettiler

1 Mayıs İşçi Bayramı provokatörleri, işçi sendikalarının Taksim Anıtı'ndaki sembolik kutlaması dahil tüm programları terörize etti.
Cumhuriyet Anıtı'na karanfil ve çelenk bırakma dışında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına kapatılan ve yoğun güvenlik önlemi alınan Taksim Meydanı'na gelmek isteyen bir grup, Kazancı Yokuşuyakınındaki Cengaver Han'dan aniden çıktı. Ellerinde Komünist Parti flamaları taşıyan ve sloganlar atan grup, koşarak Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geldi.
Çevik kuvvet ekipleri, etrafını sardıkları grubu uzaklaştırdı. Ekiplerin müdahalesiyle grubun bir bölümü Kazancı Yokuşu'na doğru kaçarken, bazı kişiler de gözaltına alındı.
Geceyi de Cengaver Han'da geçirdikleri tahmin edilen grup, hanın üst katlarından da "Eşitlik ve Özgürlük için Komünist Parti" yazılı pankart açtı. Güvenlik güçleri Kazancı Yokuşu'na bariyerler koyarken, Taksim Meydanı'ndaki önlemler artırıldı.
Göstericilerden parça tesirli bomba çıktı
Okmeydanı'nda toplanan göstericilerden alınan pankartların içinden parça tesirli bomba çıktı. Bombanın içinde misket ve metal parçalar olduğu gözlendi.
Polise molotoflu havaifişekli saldırı
kmeydanın'da favai fişek atan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası gruplar ara sokaklara dağıldı.Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde saat 11.30 sıralarında toplanan bir grup polis ekiplerinin dağılın uyarılarına rağmen dağılmayarak, polise havai fişek attı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazı ve TOMA ile tazyikli su sıkılarak müdahale etti.
 
Taksim'e yürüyen grup polisten kaçarken silah düşürdü
Kurtuluş'ta toplanan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grubu, polis dağılmaları yönünde uyardı. Buna rağmen ilerleyişini sürdüren gruba, biber gazıyla müdahale edilmesi üzerine grup, ara sokaklara dağıldı. Grubun kaçtığı sokakta düşürülmüş silah buldu.
İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: 136 kişi gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şu ana kadar izinsiz gösteri yapmak isteyen 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Altınok, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ilgililerle İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu.
Basın mensuplarının 1 Mayıs'a ilişkin son gelişmeleri sorması üzerine Altınok, İstanbul'da herhangi bir sıkıntı ve kazanın olmadığını söyledi.
Bu 1 Mayıs'ın, İç Güvenlik Yasası'nda yapılan değişiklik sonrası gerçekleştirilen ilk 1 Mayıs olduğunun hatırlatılması üzerine Altınok, yasanın verdiği yetkiyi, hukukun yetki sınırları içinde kalarak kullanmaya gayret ettiklerini vurguladı.
Selami Altınok, "Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadığı şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde kullanıyoruz ama yetkiyi kullanabilmek noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz" dedi.
 
Barbaros Bulvarı'nda müdahale
Bu arada, HDP'li bir grup, Barbaros Bulvarı'nın Yıldız girişinden Beşiktaş Meydanı'na gitmek istedi. Geçişe izin vermeyen polis, bulvarın girişinde gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grup, ara sokaklara dağıldı.
Zincirlikuyu'nda toplanmak isteyen küçük bir grup da müdahale edilerek, dağıtıldı.
Balmumcu'dan Beşiktaş'a yürümek İnşaat İş üyelerine de polis izin vermedi. Sendika üyeleri, "Dünyayı biz inşa ediyoruz. Altında biz kalıyoruz, artık yeter pankartı" açarak buradaki bekleyişini sürdürüyor.
Polis helikopterleri de kontrol amaçlı uçuş yapıyor.
 
Canlı bomba anonsu
İstanbul'da polis telsizinden görev yapan tüm ekiplere, 'Canlı bombaya karşı duyarlı olun' anonsu geçti.
Taksim ve civarındaki gözaltılar
Taksim Meydanı'nda bez afiş asmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde toplanan grubun dağılmaması üzerine polismüdahale etti. Gruptan 5 kişi gözaltına alındı.
Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale
Zeytinburnu metrobüs durağı yakınında toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, pankart açıp slogan atarak, E-5 yanyoldan yürüyüşe başladı. Polisin uyarılarına rağmen yürüyüşe devam eden gruba, biber gazıylamüdahale edildi.
Şişli'deki DİSK Genel Merkezi'nde geceyi geçiren sendika üyesi bir grup, kortej halinde Taksim Meydanı'na yürümek istedi.
Rikaptar Sokak'tan geçerek Halaskargazi Caddesi'ne ulaşan grubun önü, polis tarafından kesildi. Polisin, Taksim Meydanı'nın her türlü eyleme kapalı olduğunu belirterek dağılmalarını istediği gruptakilerin bekleyişi devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA