• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir iş yapıyorsak bu düzgün olmalı
15 Aralık 2010 Çarşamba 20:31

'Bir iş yapıyorsak bu düzgün olmalı'

Konya'da hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere hazırlanan test treninin tanıtımını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, selden zarar gören Bozkır ilçesinde incelemelerde bulundu.
Konya'da hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere hazırlanan test treninin tanıtımını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, selden zarar gören Bozkır ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek'i ziyaret eden Yıldırım, ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu meydana gelen hasarla ilgili Özgödek'ten bilgi aldı.

Yıldırım, daha sonra ilçe meydanında sel suları ev ya da dükkanlarına dolarak zarar gören vatandaşlarla görüşerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İlçe meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Bakan Yıldırım, sözlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı.

Can kaybı yaşanmamasının, sadece maddi kayıp meydana gelmesinin tek tesellileri olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Dün meydana gelen olayla ilgili devletin bütün kurumları harekete geçti. Hasar tespitiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Sel zararının ivedi olarak giderilmesi için gerekli para Konya Valiliğine gönderildi. Sayın Valimiz, olayın ilk olduğu andan itibaren bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Biz de sel bölgesini incelemek üzere buraya geldik.''

Gerek Bozkır gerekse çevresindeki yerleşim birimlerinde altyapının ve köprülerin benzer felaketler yaşanmayacak şekilde yeniden imar edilmesi gerektiğini anlatan Bakan Yıldırım, ''Bu bize bir şey gösteriyor; Bir iş yapıyorsak, sağlam yapmalıyız. Sorunu kökünden çözmeliyiz'' dedi.

Bakan Yıldırım, daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Uyar'ı makamında ziyaret etti.

Uyar'dan sel ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgi alan Yıldırım, selden zarar gören ilçeye bağlı Sorkun ve Dere beldelerini de gezdi.

Yıldırım, Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir'i makamında ziyaretinde, devletin elindeki tüm imkanlarının selin tahribatının bir an önce giderilmesi için seferber edildiğini bildirdi.

Bazen gerekli şartlara uygun yapılmayan köprülerin bu tip sellerde faydası bir yana selin etkisini artırabildiğini dile getiren Yıldırım, ''Usulsüz, niteliksiz yapıları tespit edip denetlememiz gerekiyor. Gerekiyorsa, sel zararını artıran köprü gibi yanlış yapıları düzeltmeliyiz. Vatandaşların da bir bina yaparken neyi nereye yaptığını düşünüp uygun şekilde hareket etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Yıldırım, beldelerde selden zarar gören vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA