• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir elimiz hep Afrikada
08 Mart 2014 Cumartesi 14:46

Bir elimiz hep Afrika'da

Anadolu’dan Dünya’ya uzanan bir yardım eli olan Dosteli Derneği, gönüllü doktorları Afrika’ya götürüyor. Konya’dan bir çok doktor da bugün Nijer’e tedavi için gidiyor.

Anadolu’dan Dünya’ya uzanan bir yardım eli olan Dost Eli Derneği, gönüllü doktorları 8 Mart’ta Nijer’e  götürüyor. Yardıma muhtaç insanların hayata tutunabilmesi için Türkiye’den sağlık hizmeti götürüyor. Sağlık şartlarının yeteri düzeyde olmadığı ülkelerde ameliyathane ortamı oluşturan Türk doktorlar, yüzlerce kişiyi tedavi ediyor.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

İnsani yardım faaliyetlerini sürdüren Dost Eli Derneği Genel  Başkanı Mehmet Seçer, yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarıyla Türkiye'nin onur kaynağı olan Dost Eli Derneği'nin Afrika’da ki sağlık çalışmalarını , dünya genelinde yaptıkları göz dolduran çalışmaları anlattı.Seçer, Dost Eli’ne destek olmak isteyen vatandaşlarında destekte bulunabileceklerini hatırlattı.

foto-galeri-icin-tiklayin-003.png

 

“AFRİKA SARTLARINI TAHMIN BİLE EDEMEZSİNİZ”

Dost Eli Derneği Genel  Başkanı Mehmet Seçer, malzemelerin tamamının Türkiye’den sağlandığını belirtti.Başkan Seçer “Gönüllü doktorlarımızın da özverisiyle ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.Bu organizasyonlarımız Türkiye ile kıyaslanamayacak durumda, Afrika şartları daha farklı burada tahmin bile edemediğimiz şeyleri orada maalesef görüyoruz.Bu insanlar Müslüman insanlar, her şey den önce bir can taşıyorlar.Biz de ekip olarak onların yaşama tutunması adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ANNELER ARTIK ÇOCUKLARINI GÖRÜYOR”

Bu güne kadar Afrika adına  atılan adımlar hakkında da  bilgi veren Seçer, “ Doğuştan katarakt hastalığı olan insanları gördük, küçük bir operasyonla düzelebilecek bir hastalık olmasına rağmen yetersizlikler yüzünden hayatı boyunca âma olmaya mahkum olanları gördük.Geçtiğimiz Nijer  çalışmamızda 30 yaşında bir anne 3 çocuğunu da görmemiş o yaşına kadar, bizim yaptığımız göz ameliyatıyla çocuklarını, hayatı görmeye başladı.3000 kişiye 1 doktor düşüyor.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKÇILAR DA YETİŞTİRİYORUZ”

Türkiye’den giden gönüllü doktorların orada sadece ameliyat yapıp gelmediklerini,  aynı zamanda  sağlıkçı da yetiştirdiklerini de aktaran Seçer, “ 550 kişiye katarakt ameliyatı yaptık, bunların yarıdan fazlası dünyayı hiç görmemiş insanlardan oluşuyordu.Bu bizim için onur verici bir mutluluktur” dedi.

“MÜSLÜMANLARI SÜNNET EDİYORUZ”

Nijer’de tedavi olmak için yakın ülkelerden insanların yürüyerek bu ülkeye aylar öncesinden geldiklerini de vurgulayan Seçer, “ Sadece göz ameliyatı yapmıyoruz.Burada yaşayan Müslüman halka İslam dininin gereklerini de anlatıyoruz.Doktorlarımıza sünnet yapmayı öğretiyoruz.Sağlık açısından gerekleri konusunda da onları bilgilendiriyoruz dedi.

Kaynak: Yeni Haber

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA