• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir dileği de siz karşılayın
08 Kasım 2010 Pazartesi 08:25

Bir dileği de siz karşılayın

Selçuk Üniversitesi Temel Eğitime Destek Topluluğu dilek ağacı uygulaması ile ihtiyaç sahibi ilköğretim okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.
Selçuk Üniversitesi Temel Eğitime Destek Topluluğu üyeleri başlattıkları anlamlı yardım kampanyası ile tüm Konya genelindeki ihtiyaç sahibi ilköğretim okulu öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Topluluk üyesi üniversite öğrencileri ayrıca Ağrı, Malatya gibi doğu illerinde okuyan öğrencilere de kırtasiye ve kitap yardımında bulunuyor.
 
Temel Eğitime Destek Topluluğu, yardım kampanyalarını büyütmek ve daha çok insanın yardım çalışmalarına katılmasını sağlamak amacıyla üniversite içinde bir kampanya başlattı. Gökkuşağı AVM, Hukuk, Eğitim ve Edebiyat Fakültesi ile Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nda ‘dilek ağacı’ uygulaması başlatan topluluk üyeleri, öğrencilerin pek çok ihtiyacını bu sayede yardımseverlere duyurmaya çalışıyor.
 
Topluluğun Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Burcu Öztürk, “Konya genelindeki bütün ilköğretim okullarında yaptığımız araştırma ile ihtiyaç sahibi olan öğrencileri ve öğrencilerin neye ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Öğrencilere minik kutucuklar verdik, bunun içine ne ihtiyaçları varsa yazmalarını istedik. Uçlu kalemden kitaba, kıyafetten ayakkabıya, önlükten pantolona kadar öğrencilerin birçok isteği vardı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin bu isteklerini, adını dilek ağacı koyduğumuz ağaca astık. Gökkuşağı AVM, Hukuk, Eğitim ve Edebiyat Fakülteleri ile Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nda sergiliyoruz.
 
Üniversite öğrencileri de önce bunun ne olduğunu merak ediyorlar. Konuyu kendilerine anlattığımızda böyle bir çalışma başlattığımız için bizi tebrik ediyor ve dilek ağacındaki dilek kutularından birini seçiyorlar. Dilek kutusunda hangi öğrencinin neye ihtiyacı olduğu, hangi okulda öğrenim gördüğü, ev adresi, velisinin telefon numarası bildiriliyor. Öğrencinin dileğini karşılamak isteyen yardımsever de bu adresten veya telefon numaralarından öğrencinin okuluna veya velisine ulaşabiliyor. Öğrencinin ihtiyacını kendisi gideriyor” diye konuştu.
 
Yapılan uygulamaya üniversite öğrencilerinin ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Burcu Öztürk, “Öğrenci arkadaşlarımızın ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. Çünkü ihtiyaç sahibi olan birçok öğrenci var. Aynı sınıftan dilek yazanlar da oluyor. Birinin dileği karşılanıp diğerininki karşılanmadığı zaman diğer çocuk üzülüyor. Bunun için buraya gelen dileklerin hepsinin karşılanmasını amaçlıyoruz. Bu yüzden ‘bir dileği de siz karşılayın’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA