• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir de gözleri görseydi
11 Şubat 2011 Cuma 13:08

Bir de gözleri görseydi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, doğuştan görme engelli olan İlyas Akdağ, özel bir program sayesinde iyi seviye bilgisayar kullanıyor, günlük işlerini rahatlıkla yapabiliyor.
Akdağ, yaptığı açıklamada, ailesinin ve yakınlarının desteğiyle Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduğunu söyledi. 
    
5 yıl rehber öğretmen olarak çalıştığını belirten 58 yaşındaki Akdağ, 15 yıl Başbakanlık Özürlüler İdaresi'nde idari yöneticilik yaptığını, emekliliğinin ardından Seydişehir'de özel bir rehabilitasyon merkezinde müdür görevinde bulunduğunu ifade etti. 
 
Günlük işlerini hiç zorlanmadan yaptığını dile getiren Akdağ, Şunları kaydetti:
     ''Özel bir program sayesinde işyerinde bilgisayarı kolayca kullanabiliyorum. İnsanlar görerek kullanırken ben özel programla kullanıyorum. Bilgisayar sayesinde hayata tutundum. Ülkemizde görme engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği özel bilgisayarlar yaygın değil. Birçok görme arkadaşımın mutluluğu azınlıkta. Devlet sektöründe özürlülerin çalışma alanları var ancak özel sektörde bu olanak fazla değil. Biz engelliler, kendi kabuğunun dışına çıkıp kendimizle barışık olmak zorundayız. Karşımıza bir sorun çıktığı zaman sorunu çözebilme gücüne sahip olmalıyız. Özürlüler alanında eğitim seviyesi düşük olumlu örnekler ve çalışma alanları az. Toplumda özürlü örnekleriyle daha çok eğitim ve daha çok insanın çalışması sağlanabilir.'' 
 
Rehabilitasyon merkezinin sahibi Mehmet Demir ise Akdağ'ın çok başarılı olduğunu söyledi.
     Akdağ'ın iyi seviyede bilgisayar kullandığını anlatan Demir, ''İlyas bey her şeyi rahatlıkla yapabiliyor. Bugüne kadar kendisiyle ilgili hiçbir şikayet almadım. Bilakis öğrencilerden ve velilerden övgüler geliyor. Performansıyla bizleri şaşırtıyor'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA