• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir çok ilde eğitime kar engeli
09 Mart 2011 Çarşamba 02:17

Bir çok ilde eğitime kar engeli

Kırıkkale, Isparta, Burdur ve Kırklareli'de kar nedeniyle eğitime ara verildi

Kırıkkale'de kar yağışı dolayısıyla il genelindeki okullar bir gün tatil edildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Mart Çarşamba günü tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, özürlü kamu görevlilerinin de aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

-ISPARTA'DA-

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitime ara verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, yoğun kar yağışı nedeniyle Şarkikaraağaç ilçesi dışında il genelindeki tüm okullarda yarın 1 gün süreyle eğitime ara verileceğini bildirdi.

 

-BURDUR-

Burdur'daki yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim verilen il merkezindeki 9 okulda yarın eğitime bir gün ara verilecek.

Burdur genelinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Burdur-Antalya ve Burdur-Tefenni karayollarındaki bazı rampalarda yaşanan maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşım kısa süreyle kapandı.

Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, ana arterler ve köy yollarında karayolları ekiplerinin yol açma çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit de köylerden getirilen öğrencilere il merkezinde taşımalı eğitim verilen 9 okulun yarın tatil edildiğini bildirdi.

 

-KIRKLARELİ-

Kırklareli'de kar nedeniyle ulaşıma kapanan 32 köy yolundan 8'i ulaşıma açıldı. Demirköy ilçesinde ise eğitime yarın da ara verildi.

Demirköy ilçesinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, kar kalınlığı ilçe merkezinde 30, Mahyatepe'de 50 santimetreye ulaştı.

Kırklareli özel idaresine bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Ulaşıma kapanan 32 köy yolundan 8'i açıldı. Kar yağışının halen devam ettiği, Kırklareli merkeze bağlı 5, Demirköy ilçesinde 13 ve Vize ilçesinde 6 köy yolu ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi.

Demirköy ilçesinde yarın da ilköğretim ile ortaöğretim okullarında eğitime ara verildi.

Türkiye ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan Dereköy Sınır Kapısı'nda da ulaşım güçlükle yapılıyor.

 

-TEKİRDAĞ-

Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Çerkezköy ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Çorlu'da, gün boyu aralıklarla devam eden ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, Çorlu-Çerkezköy, Çorlu-Tekirdağ yollarında trafik kontrolü sağlanıyor.

Kar yağışının sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirilirken, belediye ve karayolları ekiplerinin buzlanmaya karşı aralıksız çalışmalara devam ettiği kaydedildi.

Kent içinde de buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Çerkezköy ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içi ana arterlerde tıkanmalar olduğu ve bazı yollarda emniyet güçlerinin geçişlere izin vermediği kaydedildi.

Tekirdağ-Malkara yolunun 15. kilometresi trafiğe kapanırken, Güveçli Rampası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Karayollarının, Tekirdağ-Malkara yolunda yol temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan Çorlu ve Çerkezköy'de hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 'Olumsuz hava koşulları bu gece de devam edeceğinden yarın okulları bir gün süreyle tatil ettik. Herhangi bir olumsuzluktan dolayı ulaşamadığımız yer yok' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA