• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir ağaç bin nefes bir kadın bin umut
07 Aralık 2012 Cuma 16:40

'Bir ağaç bin nefes bir kadın bin umut'

Bir Ağaç Bin Nefes. Bir Kadın Bin Umut. sloganıyla AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan bir proje ile Konyada da AK Kadınlar Ormanı oluşturuldu...
“Bir Ağaç Bin Nefes. Bir Kadın Bin Umut.” sloganıyla AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan bir proje ile Konya’da da “AK Kadınlar Ormanı” oluşturuldu. Proje kapsamında oluşturulan alanda bin adet fidan, toprakla buluşturuldu.
AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından organize edilen ve “81 İlde AK Kadın Ormanı Projesi” kapsamında Konya’da da bin fidan toprakla buluşturuldu. “Bir Ağaç Bin Nefes. Bir Kadın Bir Umut” sloganı ile oluşturulan “AK Kadın Ormanı Projesi” kapsamında AK Parti Konya İl Kadın Kolları tarafından da bin adet fidan dikildi.
Fidan dikimi için Afyonkarahisar – İstanbul Karayolu 20. kilometresinde oluşturulan alanda bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 4. Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Korucu, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, il kadın kolları yönetimi ile ilçe yönetimleri, ilçe kadın kolları başkan ve yönetimleri katıldı.
Sorgun; “Bu ağaçlar ana şefkatiyle büyüyecek”
Program, protokol konuşmalarıyla başladı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yeşilin korunması gerektiğini belirterek; “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için yeşili korumalıyız. Dolayısıyla da ormanlara önem vermeliyiz. Ben buraya katılmanızdan bunu anlıyorum. Zira şu an sıcaklık 5 derece. Ama hepimiz buradayız. Çünkü bizler kısa yolun değil uzun yolların yolcularıyız, pazara kadar değil mezara kadar bu yoldayız. Kadın kollarımızın organizesinde başbakanımız tarafından başlatılan bu güzel proje ile toprak ile analar bir araya geldi. Bu anlamda da bu projeyi önemsiyoruz. İnşallah bu ormanlar daha da genişleyecek, ağaçlar büyüyecek ve ülkemizi gelecek nesillere emanet edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkmenoğlu; “Yeşile ve ormana çok duyarlıyız”
İl Başkanı Sorgun’un ardından konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, orman ve yeşile daha bir duyarlı olduğunu dile getirdi. Avukatlık yaptığı yıllarda yeşilin ve ormanın korunması amacıyla birçok önemli çalışma yaptığını söyleyen Türkmenoğlu; “Ben avukatlık mesleğimi yaptığım süre içerisinde yıllarca ormanın korunması ve yeşile duyarlılığın artması için çalışma yaptım. Dolayısıyla yeşile ve ormana karşı ayrı bir duyarlılığım var. Orman Bölge Müdürlüğümüzün gerçekten güzel çalışmaları var. Kadın Kolları Genel Merkezimizin de bu projesini çok önemsiyorum. İnşallah ülkemizin daha yeşil ve güzel bir ülke olması için çabalayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Samancı; “Hem kadın üyemiz hem yeşilimiz artacak”
AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bugüne kadar birbirinden önemli ve güzel hizmetlere imza attıklarının altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da bu hizmetlerinin yanı sıra doğaya ve yeşile de önem vererek hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Samancı, şunları söyledi; “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri her alanda hizmetler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Kadın Kollarımız tarafından organize edilen bir proje ile topraklarımızı, dağlarımızı yeşillendiriyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte Konyamız daha yeşil bir görünüm kazanacak. Ama bunun yanında da üyelerimiz de buna paralel artacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Ergun; “Konya’da 155 bin 350 fidan dikeceğiz”
Gülay Samancı’nın ardından konuşan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, Türkiye’de AK Parti’ye üye olan kadın sayısının şu anda 3 milyon 200 bin olduğunu ve bu rakamın da her geçen gün arttığının altını çizdi. Ergun; “Bu yapısıyla AK Parti, dünyanın en büyük organizasyonu haline gelmiştir. Her koşulda siyaset yapmayı prensip edinen kadınlar olarak arkamızda dev bir eser bırakmak istedik. Bu anlamda başlatılan proje ile Konya’da yüzde 42,8’lik kadın üye oranına denk gelen 155 bin 350 kadın üye sayısı kadar fidan dikeceğiz. Ben, kampanyaya destek veren ve buraya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak söz alan Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Korucu ise, 2007 yılında Başbakanlık tarafından 2007 yılında çıkarılan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı’nın uygulamaya konmasıyla birlikte Türkiye’de bir yeşillendirme seferberliği başladığını dile getirdi. Bu programın da o eylem planının devamı olduğunu söyleyen Korucu, konuşmasının sonunda yeşile önem veren herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından AK Parti Düzce İl Kadın Kolları üyeleri kendilerine ait fidanları diktiler.
“BİR AĞAÇ BİN NEFES. BİR KADIN BİN UMUT” SLOGANIYLA KONYA’DA “AK KADINLAR ORMANI” OLUŞTURULDU
SORGUN; “BU AĞAÇLAR ANA ŞEFKATİYLE BÜYÜYECEK”
TÜRKMENOĞLU; “YEŞİLE VE ORMANA ÇOK DUYARLIYIZ”
SAMANCI; “HEM KADIN ÜYEMİZ HEM YEŞİL ALAN ARTACAK”
ERGUN; “KONYA’DA 155 BİN 350 FİDAN DİKECEĞİZ”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA