• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binlerce subay ve astsubaya kötü haber!
07 Ocak 2014 Salı 08:19

Binlerce subay ve astsubaya kötü haber!

Uzman erbaşların tazminatlarından gelir vergisi kesilmezken; Maliye, sözleşmeli subay ve astsubaylardan vergi almaya hazırlanıyor
Maliye Bakanlığı, sözleşmeli subay ve astsubaylara ödenecek tazminattan gelir vergisi kesilip kesilmeyeceği tartışmalarına noktayı koydu. Maliye, sözleşmeli subay-astsubaylara verilecek tazminattan gelir vergisi kesintisi yapılması gerektiğini açıkladı. Sözleşmeli uzman erbaşlardan alınmayan vergi, sözleşmeli subay, astsubaylardan alınacak. Buna göre, 60 bin lira altında olan tazminatlardan yüzde 27, üzerinde olanlardan da yüzde 35 gelir vergisi kesilecek.
 
YASADA YERİ YOK
Jandarma Genel Komutanlığı, Ekim 2013'te Maliye'ye bir yazı gönderdi. Konuyu inceleyen Maliye cevaben yazdığı mektupta sözleşmeli subay ve astsubayların haklarını düzenleyen yasada vergi kesintisi olmadığı yönünde bir hükme yer verilmediğini bildirdi. Bu nedenle de sözleşmeli subay-astsubay, sözleşme süresini bitirip ayrılmak istediğinde kendisine ödenen tazminattan gelir vergisi kesintisi yapılacak.
 
GERİYE DÖNÜK DE ALINACAK
TSK'dan ayrılan sözleşmeli subay, astsubaylardan da 5 yıl geriye dönük olarak bu paranın tahsil edileceği belirtiliyor. Bu statüdeki askerler kesinti yapılmaması için düzenleme yapılmasını talep ediyor. Bu kapsamda olan askerler, kararın iptali ve değişikliği için dava açmaya hazırlanıyor.(Sabah)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA