• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bingöl Ovası Başbakan yuvası
25 Ağustos 2010 Çarşamba 22:40

'Bingöl Ovası Başbakan yuvası'

Bingöl'e mitingine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, protestolar nedeniyle mitingini yarıda bıraktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bingöl mitingi, "Bingöl Ovası, Başbakan Yuvası, Bingöl'den defol, Bingöl'de ne işin var, Ya Allah Bismillah Allahuekber" şeklindeki sloganlarla protesto edildi. Miting süresince 200 kişilik bir grup tarafından protesto edilen Kılıçdaroğlu, mitingini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

12 Eylül'de yapılacak Referandum öncesi Bingöl'e gelen ve PTT kavşağında düzenlenen mitingde halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çocukluğunun bu topraklarda geçtiğini, buraların huzurlu, insanların kardeşçe yaşadığı bir kent olduğunu söyledi.

Zaman içinde bazı şeylerin değiştiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Ama yeniden bir şey yapacağız, Bingöl'ü ayağa kaldıracağız. Yeniden kardeşliği hakim kılacağız. Halkın iktidarını kuracağız'' diye konuştu. Bingöl'ün yanlış ekonomi politikaları nedeniyle göç veren bir kent haline geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kimsenin doğduğu büyüdüğü toprakları terk etmek istemeyeceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim barajının indirilmesinden yana olduğunu, ancak iktidarın buna destek vermediğini ifade etti.

"1989 RAPORUNUN ARKASINDAYIZ"
CHP'nin 1989 raporunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Sonuna kadar 89 raporunun arkasındayız'' dedi. Doğu ve Güneydoğu bölgesine ilişkin yeni bir rapor hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, ''30 yıldır kardeş kanı dökülüyor'' diye konuştu. Terör sorununun yalnızca askeri tedbirlerle çözülemeyeceğini, sosyal, kültürel ve ekonomik yönü olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu sorunu doğru tespitler koyarak siyaset kurumunun çözebileceğini söyledi.

Herkesin etnik kimliğine ve inancına saygılı olduklarını, ''kan kanla yıkanmaz'' dediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, devletin kin gütmemesi gerektiğini, topluma barış ve huzur getirecek önlemleri hayata geçirmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Anayasa değişiklikleriyle yargının siyasallaştırılmak istendiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Aydın Menderes'i, Deniz Gezmiş'i idam eden siyasi mahkemelerdi, bu ülkenin siyasi mahkemelerden kurtulması lazım'' dedi.

"ÜSLUBUNU DEĞİŞTİR" DİYE BAĞIRDILAR
Bu sırada miting meydanını dolduranlar arasında en ön sıralarda bulunan bir kişi, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, ''Ben partili değilim, provokatör de değilim ama bir ülkenin Başbakanına karşı üslubunuzu değiştirmelisiniz'' dedi. Bu kişi daha sonra meydandan ayrıldı. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine, hiçbir zaman hiç kimseyi aşağılayan ifadeler kullanmadığını söyledi.

"BİR BAŞBAKAN ŞEREFSİZ DEMEMELİ"
Kılıçdaroğlu, ''Ama bir Başbakan da şunu yapmamalı bence, isteğim şudur, bir Başbakan 'şerefsiz' lafını ağzına almamalıdır. 'Ananı da al git' lafını ağzına almamalıdır. Siyasette üslup çok önemlidir, doğrudur bunu bana hatırlattığınız için de çok teşekkür ederim ama benim üslubum yumuşaktır'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile mitinglerde karşılıklı birbirlerine seslenmeleri yerine bir televizyon programında yan yana gelmelerinin daha doğru olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'a bir televizyon programında bir araya gelme teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, bunun vatandaşın ''kimin doğruyu söylediğini görmesi ve karar vermesi açısından sağlıklı olacağını savundu. Konuşmasında CHP iktidarında yeni bir anayasa sözü de veren Kılıçdaroğlu, bu anayasa ile hak ve özgürlüklerin genişleyeceğini, YÖK'ün ve dokunulmazlıkların kalkacağını anlattı.

"BİZİ İKTİDAR YAPIN. BİNGÖL'Ü FABRİKALARLA DONATALIM"
Bu bölgenin faili meçhullerin yaşandığı bir bölge olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, düşüncesi ne olursa olsun bir insanı öldürmenin suç olduğunu vurguladı. Faili meçhullerin aydınlatılmasına yönelik TBMM'deki girişimlerin hükümetin destek vermemesi nedeniyle hayata geçirilemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bir insanın ölümünü araştırmak neden hükümeti rahatsız ediyor? Bir insanın düşüncesini beğenmiyor olabilirsiniz ama ona saygı göstermek zorundasınız'' diye konuştu.

Devletin bu bölgelere yatırım yapmamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Bizi iktidar yapın, Bingöl'ü fabrikalarla donatalım'' dedi. Bölgeye yatırıma ilişkin sözlerinin bazı çevrelerce ''devletçilik'' olarak nitelendirildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, ''Bunları söyleyince devletçilikle suçluyorlar, adama iş bulmak devletçilikse evet devletçilik yapıyoruz'' dedi.

200 KİŞİLİK GRUP PROTESTO ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting alanına gelmesiyle birlikte yaklaşık 200 kişilik bir grup, protesto girişiminde bulundu. Polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleri sayesinde protestocuların miting alanına girmesine izin verilmedi. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun her konuşmasında protestocular yüksek sesle sloganlar atamaya devam etti. "Bingöl Ovası, Başbakan Yuvası, Bingöl'den defol, Bingöl'de ne işin var, Ya Allah Bismillah Allahuekber" gibi sloganlar atan protestocular, miting boyunca Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

Protestocular arasında bulunan bazı küçük çocuklar, polisin müdahalesi sırasında ezilme tehlikesi geçirdi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan'ın protestocuları dağıtmak için yaptıkları girişimler sonuçsuz kaldı. Parti otobüsü üzerinde partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, kendisini protesto eden gruba da selam gönderdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bingöl mitingi, protestocular yüzünden yaklaşık 20 dakika sürdü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA