• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bingaziye yanınızdayız mesajı
07 Nisan 2011 Perşembe 21:02

Bingazi'ye 'yanınızdayız' mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya ilgili olarak, Türkiye'nin NATO'nun harekatına tam destek verdiğini söyledi.

Libya'daki gelişmelerle ilgili olarak AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Libya ile ilgili yol haritasını açıkladı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Bizim Libya politikamızın temel amacı, halkın meşru talepleri karşısında anayasal demokrasiye geçişi sağlayacak, gerekli şartların oluşturulması ve Libya'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasıdır. Bu çerçevede halka yönelik saldırıların durdurulması ve geçiş sürecinin halkın genel kabulüne uygun şekilde gerçekleşmesi önem taşımaktadır.

HİÇBİR ZAMAN GİZLİ GÜNDEMİMİZ OLMADI

Hiçbir zaman gizli ajandamız, gizli gündemimiz olmadı, olmamıştır ve olmayacaktır. Bize göre bir damla Libyalı'nın kanı milyarlarca dolarlık petrol kanından daha değerlidir.

'Bingazili kardeşlerime de seslenmek istiyorum; Kardeş Türkiye halkı hak ve özgürlük çağrınızı yüreğinin derinliğinde hissetmektedir. Başından itibaren hakkını hukukun isteyen insanlara karşı yapılan müdahaleleri bizler şiddetle eleştirdik. Maruz kaldığınız zorlukların aşılması için samimi bir gayret içinde olduk, bundan sonra da haklı taleplerinizi desteklemeye, maruz kaldığınız yanlışlıkları engellemek için çaba göstermeye devam edeceğiz.

TÜRKİYE'YE KARŞI KARALAMA KAMPANYALARI ÜZÜCÜ

Bölgede yaşanan insanlık dramlarına seyirci kalan ve demokrasiyi Libya halkına çok gören bir kısım güç odaklarının bugün hakkı ve hukuku savunan Türkiye'ye karşı karalama kampanyalarına başlaması üzüntü vericidir. Bu karalama kampanyalarının ardında hangi odakların olduğunu biliyoruz, dikkatle izliyoruz ve bunları da not ediyoruz.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA