• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bin 500 liraya intihardan vazgeçti
26 Mayıs 2016 Perşembe 17:39

Bin 500 liraya intihardan vazgeçti

Konya’da, ekonomik sıkıntılar nedeniyle beş aydır evinin kirasını ödeyemediği iddia edilen 23 yaşındaki işsiz genç, intihar için 7 katlı bir binanın çatısına çıktı. Genç, polislerin kendi aralarında topladığı bin 500 lirayı alarak intihardan vazgeçti. 

Olay, saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Vatan Caddesinde bulunan 7 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekonomik sıkıntı nedeniyle beş aydır evinin kirasını ödeyemediği ileri sürülen Mümin G., yaptığı iş başvurularının sonuçsuz kalması üzerine bunalıma girerek 7 katlı apartmanın çatısına çıktı. Vatandaşlar çatıdaki şahsı fark etmesi üzerine polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve çok sayıda polis geldi. İtfaiye ekipleri, binanın önündeki boşluğa hava yastığı açarak önlem alırken, polislerde ikna çabaları için çatıya çıktı. Polislerin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren Mümin G., zaman zaman ayaklarını aşağıya sarkıtarak atlama tehditlerinde bulundu. Sıkıntılarını kendisini ikna etmeye çalışan polislere anlatan Mümin G., sık sık sigara yakarak rahatlamaya çalıştı. Kendisine telefonla ulaşan polislerle de konuşan Mümin G.’nin zaman zaman ağladığı görüldü.

bin-500-liraya-intihardan-vazgecti-1.jpg

POLİSLER KENDİ ARALARINDA PARA TOPLADI
Çatıdaki Mümin G.’yi ikna için her yolu deneyen polisler, en sonunda kendi aralarında bir miktar para toplayarak Mümin G.’ye vermek istedi. Toplanan parayı az bularak kabul etmeyen Mümin G. intihar girişimini sürdürdü. Bunun üzerine polisler, diğer meslektaşlarından da para toplayarak bin 500 lirayı Mümin G.’ye verdi. Polislerin uzattığı parayı oturduğu yerden uzanarak alan Mümin G., polislerin kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Parayı aldıktan sonra bulunduğu yerden kalkan Mümin G., kendisini bekleyen polislerin yanına giderek intihardan vazgeçti. Polisler tarafından binadan indirilen Mümin G., apartman çıkışında baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Mümin G., polislerin yardımıyla ambulansa taşındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mümin G., tedavi altına alındı.
Bu sırada çevredeki evlerde bulunan bir kadının cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştığı görüldü. 
Mümin G.’nin intihar etmeden önce bazı basın kuruluşlarını arayarak kanser olan annesini tedavi ettirebilmek için haber yaptırma isteğinde bulunduğu öğrenildi.

bin-500-liraya-intihardan-vazgecti-2.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA