• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİMden yeni market zinciri
24 Aralık 2014 Çarşamba 15:05

BİM'den yeni market zinciri

Türkiye'nin en büyük perakendecilerinden BİM, 'File' isimli yeni bir market zinciri kuruyor. File marketler zinciri 2015 yılı içinde 10 mağazaya ulaşacak.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. 4 bin 500’e yakın mağazası ile Türkiye’nin lider perakende kuruluşu olarak, mağazalar zincirine yeni bir halka ekliyor. 1995 yılında Türkiye’yi perakende satışta yüksek indirim (hard-discount) modeli ile tanıştıran BİM, File adı ile tüketicileri yeni ve farklı bir satış modeli ile buluşturuyor. File marketler zinciri 2015 yılı içinde 10 mağazaya ulaşacak ve mağazalar bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olacak. İlki İstanbul Bahçeşehir’de açılacak olan ve 2015 yılı içinde sayılarının 10’a çıkması hedeflenen File mağazalarında ortalama 3 bin - 3 bin 500 farklı ürün yer alacak ve özel et, şarküteri, taze sebze - meyve, unlu mamuller ve kişisel bakım bölümleri bulunacak.

İlk mağazası, 2015 yılının ilk çeyreğinde İstanbul Bahçeşehir’de açılacak olan File mağazalarında her gün düşük fiyat anlayışıyla özel promosyonlar, halk günü benzeri uygulamalara yer verilmeyecek. Yeni market zinciri için yeni tedarik sistemi kuran File organizasyonu, ürün portföyünde de, ulusal ve uluslararası markaların yanı sıra, yeni özel markalar hazırlıyor. FİLE’de satışa sunulacak 3 bini aşkın ürünün yaklaşık yüzde 25’i özel markalardan oluşacak. Mağaza başına ortalama 30 - 35 çalışan olması öngörülen File’de 2015 sonuna kadar yaklaşık 500 yeni çalışan istihdam edilecek.

Konuyla ilgili olarak BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, “File’de temel amacımız tüketicilerin gıda, kişisel bakım ve genel temizlik ihtiyaçlarını, iyi veya en iyi kalitede, yüksek standartlarda üretilmiş, sağlıklı ve taze olmak şartıyla, sürekli düşük fiyatlardan karşılamaktır. File mağazalarımızı insanlarımıza yakın, sıcak bir tasarım ile hazırlıyoruz. Müşterilerimiz File’de kendilerini mahallelerinde, çarşılarında alışveriş yapıyormuş gibi rahat hissedecekler. Bu yeni satış modeli ile uygun fiyatlar, güvenilir ve taze meyve sebze, et - şarküteri, unlu mamul ve kişisel bakım ürünleri dikkat çekecek. Ürünlerin tüketimini evlerinde yapmayı tercih eden kişi ve aileler onlara sunduğumuz bu yeni alışveriş alternatifini çok kısa zamanda benimseyeceklerine inanıyoruz. Türkiye’nin son dönemde yakaladığı istikrarlı ekonomik büyüme çizgisi sayesinde kişilerin ve ailelerin tüketim alışkanlıklarında da önemli değişimler yaşanıyor. Müşterilerimiz temel gıda maddelerinin dışında da düşük fiyat ve yüksek kalite standartları olan ürünlere ulaşmak istiyorlar. FİLE ile bu değişime cevap vermeyi hedefliyoruz. Yeni FİLE mağazalarımız otopark imkanı olan yerlerde yaklaşık 1.000 metrekare alanda kurulacak ve reyonlarında 3 bin - 3 bin 500 arası farklı ürün satışa sunulacak” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA