• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilişim çağında yarış devam etmektedir
14 Ocak 2012 Cumartesi 13:43

'Bilişim çağında yarış devam etmektedir'

Özel Enderun Liseleri Bilim Komite Başkanı Rahmi GÖKMENOĞLU 5.Bilim Sanat ve Kültür Şenliği hakkında açıklamada bulundu:

Özel Enderun Liseleri Bilim Komite Başkanı Rahmi GÖKMENOĞLU 5.Bilim Sanat ve Kültür Şenliği hakkında açıklamada bulundu:''Dün olduğu gibi bugün de insanlığın çağlar boyunca özlemini çektiği barışı, özgürlüğü, refahı ve sosyal adaleti sağlamanın yolu eğitimden geçmektedir. Yaşadığımız yüzyıl “Bilgi Çağı, Bilimsel ve Teknolojik Devrim Çağı, Bilişim Çağı” gibi ifadelerle adlandırılmakta, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarış artan bir hızla devam etmektedir.

21. yüzyılın öğrenci profili; bilimsel ve akılcı düşünme becerisine sahip, araştırmacı, sorgulayıcı, bilgiyi ezberleyen değil bilgiye ulaşabilen, bu bilgiyi kullanıp paylaşabilen, iletişim kurma becerisine sahip, teknolojiyi etkin ve verimli kullanabilen, kendisini yenileyen insanlığın ortak değerlerini sahiplenen, yaratıcı, üretken, takım çalışmasına yatkın ve yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş bireyler olarak tanımlanmıştır. Özel Enderun Liseleri Bilim Komite Başkanı Rahmi GÖKMENOĞLU konuşmasına söyle devam etti;

5. Bilim Şenliğimizi öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla gerçekleştiriyoruz.

Özel Enderun Liselerinde eğitim değerleri içerisinde yer alan bilimsel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri yakından takip ettiğimizde kendimizi bilim şenliğinin içinde buluyoruz. Ulusal bilim, okulumuzun ana hedefleri içerisinde bulunan bir stratejidir. Bu stratejiyi okulumuzda geleneksel hale getirmiş bulunmaktayız. Bu yıl 5. sini yaparak bilim şenliği ile ilgili yakalanan ivmenin sürdürülebilirliğini sağlamayı umut ediyoruz. Yaygın danışma sürecinden elde edilen görüşlerin ışığında öğrencilerimizin son şeklini alan çalışmaları 17-18-19 Ocak tarihlerinde okulumuzda sergilenecek. Bilim Şenliğimizin açılış programı 17 Ocak Salı günü saat 10.00 da gerçekleştirilecektir. Projelerimizi görmeniz için gençliğin idealindeki ‘şekçin’ okul olan okulumuza tüm okullarımızı ve halkımızı bekliyoruz'' dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA