• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilim Merkezinde sona gelindi
26 Nisan 2013 Cuma 19:06

Bilim Merkezi'nde sona gelindi

TÜBİTAK desteğiyle Konya'ya kurulan ve dünyanın sayılı bilim merkezlerinden olacak "Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi", tamamlanma aşamasına geldi.
 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Bilim Merkezi'nin, Konya'da gerçekleşen devasa projelerden biri olduğunu söyledi. Bilim Merkezi güzergahında Kardeş Şehirler Parkı, Türk Yıldızları Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı inşaatlarının da devam ettiğini ifade eden Akyürek, parklardan Bilim Merkezi'ne kadar olan Ankara Yolu'nun yeşilliklerle kaplanacağını bildirdi. Yapım olarak ilkleri barındıran merkezin Konya'nın tanıtılmasında önemli rol üstlendiğini dile getiren Akyürek, merkezin aslında sadece Konya değil ülkenin tanıtımı açısından önemli bir fonksiyonu yerine getireceğini belirtti. 
    
Yılda en az 1 milyon ziyaret hedefleniyor
    
İşçilerin, firmaların ve ustaların büyük bir gayretle çalıştığını, tamamlanmasıyla Konya'nın bilimin de merkezi haline geleceğini vurgulayan Tahir Akyürek, şunları kaydetti:  "Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, Cumhuriyet tarihi boyunca Konya'ya yapılan en önemli eserlerden birini oluşturuyor. Merkezimiz, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak. Konya turizmine önemli katkısı olacak merkezin, dünyada da büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Yeni cazibe merkezlerinden biri olarak yılda en az 1 milyon insanın ziyaret edeceğini ve buradan istifade edeceğini düşünüyoruz. Bilim Merkezi'nin TÜBİTAK boyutunda da çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merkezde 110 bin metrekare çapında bir alanda beton ve çelik kolonlar olmaksızın farklı bir sistem uygulandı. Bilim Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. İnşaat halindeki merkezdeki çalışmalar 350 işçiyle devam ediyor. Bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması için gayret gösteriyoruz."
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA