• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilim Merkezi Konya’nın yükselişine katkı sağlıyor
01 Ekim 2015 Perşembe 15:11

Bilim Merkezi Konya’nın yükselişine katkı sağlıyor

Konya Bilim Merkezi’ndeki yeni sergilerin tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin Konya’nın eğitim ve bilim şehri konumunu güçlendiren eserlerden olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’ndeki yeni bilimsel sergilerin tanıtımını yaptı.

Yeni sergileri basın mensupları ile birlikte inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bilim merkezlerinin sürekli gelişen, kendini geliştiren ve yenilenerek yoluna devam eden bir yapıyı ifade ettiğine dikkat çekti.

Konya Bilim Merkezi’nde çok önemli bir konuma gelindiğini ama sürecin daha bitmediğin kaydeden Başkan Akyürek, “Yeni sergiler ve planetaryumda yeni sunumlar Konya için önemli bir değer. Açılışından bu yana 14-15 aylık süreçte 280 binden fazla ziyaretçi Bilim Merkezimizi ziyaret etti. Bu rakam Konya açısından son derece önemli” dedi.

Konya’nın eğitim ve bilim şehri konumunu güçlendiren eserlerden birisinin Bilim Merkezi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya olarak bu tip eserlerin kıymetini bilmeliyiz. Bilim Merkezi Konya’ya çok yakışan bir eser oldu. Bilim Merkezi’nin Türkiye’de ve dünyada daha fazla tanınması, Konya’ya gelen ziyaretçi sayısının artmasına vesile olması, bir bilim şehri havasının tam olarak oluşması için böyle müesseselere ihtiyaç var. Bunun için de şehrin bu eserlere tam olarak sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Hükümetin ve belediyelerin yatırımları ile Konya’nın Avrupa şehirleri içinde söz sahibi bir şehir haline geleceğini, bunun altyapısının oluştuğunu kaydeden Başkan Akyürek, bilginin, bilimin, eğitimin, kültürel faaliyetlerin, Bilim Merkezi gibi çalışmaların bu yönüyle de önemli olduğunu ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da Konya’nın 1200’lü yıllarda bilim merkezi olduğunu belirterek, yeni üniversiteleri, Bilim Merkezi, bilime verdiği önemle beraber yeniden bilim merkezine dönüşümün izlerini yaşadıklarını söyledi.

Konya’nın savunma sanayi, enerji sektörü ve diğer alanlarla ilgili önemli bir sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Babaoğlu, “Sayın Başbakanımızın da vurguladığı gibi Konya ve çevresi yeni Marmara olacak. Konya inşallah yeni bir güç merkezi, yeni bir bilim merkezi, yeni bir enerji merkezi olacak. Sayın Başbakanımızla beraber zaten bu ivmeyi yakaladı. İnşallah bu ivmeyi devam ettireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, basın mensupları ile birlikte önce sergileri gezerek bilgi aldılar, ardından planetaryumda üç boyutlu panoramik görüntülerden oluşan sunumları izlediler.

Bilim Merkezi’nde açılışı yapılan Vücudumuz Sergisi, üç ana temada 31 adet sergi düzeneğinden oluşurken Temel Adımlar Sergisinde laboratuvar alanında deterjanların yağlar ve inatçı lekeler ile savaşına tanıklık ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA