• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilim adamları konuşmayı duvara yaptı
15 Haziran 2011 Çarşamba 18:21

Bilim adamları konuşmayı duvara yaptı

Proje koordinatörü Doç. Dr. Faruk Ocakoğlu, seminere katılım olmadığı için büyük üzüntü duyduklarını belirterek, projeyi bir süre boş salonda anlattı.
Türkiye'de 'dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Gölü ile tanınan Konya'nın Karapınar İlçesi'nde, rüzgar erozyonu ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan çölleşme tehlikesine karşı Uluslararası Çölleşme Mücadelesi Projesi (DESİRE) kapmasında çalışma sürdürülüyor.
 
 Çalışmalar kapsamında halkı bilinçlendirmek amacıyla bugün projenin koordinatörü ve araştırmacısı iki bilim adamı tarafından verilen seminere ise katılan olmadı. Proje koordinatörü Doç. Dr. Faruk Ocakoğlu, seminere katılım olmadığı için büyük üzüntü duyduklarını belirterek, projeyi bir süre boş salonda anlattı.
 
Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen DESİRE projesinin Türkiye Koordinatörlüğünü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Ocakoğlu yürütüyor. Doğa ve Çevre Derneği, MTA Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, ODTÜ ve Ankara üniversitelerinin de katkı sağladığı proje kapsamında bugün saat 10. 30'da Karapınar Belediyesi Meclis Salonu'nda 'Çölleşmenin Azaltılması ve Arazi İyileştirilmesi' konulu eğitim semineri düzenlendi. Halkı bilinçlendirmek amacıyla yapılan semire ise konuşmacılar, projenin koordinatörü Doç. Dr. Faruk Ocakoğlu ile projenin araştırmacısı Selçuk Üniversitesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zengin ve diğer görevliler dışında katılan olmadı.
 
Doç. Dr. Ocakoğlu, seminerle ilgili bir ay önceden kurumlara bildiri yapıldığını ve belediyenin hoparlöründen de duyurulduğunu ama katılım olmadığını, bundan dolayı da büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti.
 
Yaklaşık bir saat boyunca salonda bekleyen ve katılım olmamasına rağmen boş sandalyelere projeyi anlatan Doç. Dr. Faruk Ocakoğlu, DESİRE projesinin AB'nin 8. 3 milyon Euro desteğiyle sürdürüldüğünü belirterek, "Desire, ABD'den Çin'e, 21 ülkede devam ediyor. Ama her ortağın kendi ülkelerinde alanları yok. 11 ülkeye yayılmış 19 inceleme alanı var. Bu alanlardan iki tanesi de Türkiye'de, Konya Karapınar ve Eskişehir Keskin Göleti Havzası" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA