• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilgiler sızmış program yapılmış
22 Ağustos 2010 Pazar 16:15

Bilgiler sızmış program yapılmış

Ergenekon davasında mahkemenin, "AK Parti" hakkındaki kapatma davası dosyasını Anayasa Mahkemesi'nden istemesinin gerekçesi belli oldu.
Ergenekon davasında mahkemenin, "AK Parti" hakkındaki kapatma davası dosyasını Anayasa Mahkemesi'nden istemesinin gerekçesi belli oldu.

Mahkemenin, kapatma davasıyla ilgili bazı sanıklara ait dökümanlardaki bilgileri ve telefon konuşmalarını dikkate alarak, örgütün davadaki etkisini mercek altına aldığı belirtildi.

İşte o deliller:

PARTİYİ ŞENER'LE PARÇALAMA PLANI

• İkinci Ergenekon iddianamesinden: "Sanıkların telefon konuşmalarında kapatma davasının devam ettiği süreçte bir taraftan da AK Parti'yi bölme ve parçalama faaliyetlerini sürdürdükleri, bu kapsamda Abdüllatif Şener'i istifa ettirerek bir parti kurdurmayı planladıkları..."

"KAPANACAK?VE TAYYİP?YASAKLANACAK"

• İddianamede, kapatmayla ilgili karar çıkmadan 2-3 ay önce Sinan Aygün'ün bir kişinin sorusuna "Abi parti kapanacak Tayyip yasaklanacak" dediği belirtilmişti.

PAKSÜT VE ÇÖMEZ BİLGİ SIZDIRDI

• Ergenekon iddianamesinde,Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi sanık Ferda Paksüt ile firari sanık eski milletvekili Turan Çömez'in örgütün amaçları doğrulturunda kapatma davasını yakından takip ettikleri telefon konuşması kayıtlarıyla ortaya çıkarılmıştı.

BİLİNÇLİ OLARAK ORTALIK KARIŞIRILDI

İddianamede, kapatma davası sürecinde, Ferda Paksüt'ün bazı gazetecilere Anayasa Mahkemesi üyelerinin özel hayatlarıyla ilgili bilgiler vererek yönlendirici haberler yaptırmaya çalıştığı, böylelikle Anayasa Mahkemesi üyelerini etkilemeyi amaçladıkları belirtilmişti. Ferda Paksüt'ün raportörün raporuyla ilgili Çömez'e bilgiler verdiği, bu bilgileri verirken kasıtlı olarak ortalığın karışması için gerçek dışı açıklama yaptıkları anlatılmıştı. Paksüt'ün Çömez ile sık sık gizli toplantılar yaptığı belirtilmişti.

YALÇIN KÜÇÜK: KAPATMA KESİN

İddianamede sanık Yalçın Küçükile 'Gürkan'ın telefon konuşmasında, Gürkan'ın "Herkes kapatma kesin diyor" sözlerine Küçük "Evet, yurt dışından gelen bilgiler de öyle" cevabı veriyor.

Star
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA