• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilet bulamayan otobüsle geliyor
03 Eylül 2011 Cumartesi 10:58

Bilet bulamayan otobüsle geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, biletlerin ücretsiz olması nedeniyle 10 gündür büyük yoğunluk yaşanıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, biletlerin ücretsiz olması nedeniyle 10 gündür büyük yoğunluk yaşanıyor. 
    
Ankara-Konya arasını 1,5 saate düşüren YHT, hizmete girdiği günden buyana yoğun talep görüyor.
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ağustos'ta açılışı gerçekleştirilen YHT hattında, trenlerin 5 Eylül Pazartesi akşamına kadar ücretsiz hizmet vereceğinin açıklanması, Konya Tren Garı'nda adeta yolcu patlamasına neden oldu.
    
Günde 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere toplam 8 seferin yapıldığı hatta, ücretsiz bilet satışının başladığı 24 Ağustos tarihinden 2 Eylül akşamına kadar toplam 80 sefer gerçekleştirildi. Bu seferler için 10 gün boyunca toplam 32 bin 880 kişilik bilet satışı gerçekleştirildi.
    
Ücretsiz olduğu için bilete gerek olmadığını zannederek Konya Tren Garı'na gelen bazı vatandaşlar, gelmeyen yolcuların yerine trene binebilme umuduyla peronlarda uzun kuyruklar oluşturdu.
     Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Ziya Aşutlu, günler öncesinden biletini aldığını ancak ücretsiz olduğu gerekçesiyle biletini daha sonra bir arkadaşına verdiğini söyledi.
     Tren Garı'na geldiğinde ise kendisinden bilet istendiğini ifade eden Aşutlu, bileti olmaması nedeniyle mağdur olduğunu, gelmeyen yolcuların yerine trene binmeyi umduğunu belirtti.
     Trene binerek hareket saatini bekleyen yaşlı bir çift ise bu hizmeti Konya'ya kazandırdığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
    
     -DÖNMEK İÇİN OTOBÜS TUTTULAR-
    
     Hergün saat 07.00, 11.30, 15.30 ve 18.30'da Konya ve Ankara'dan hareket eden trenlerin yüzde 100'e varan doluluk oranıyla yolcu taşıdığını bildiren yetkililer, 5 Eylül Pazartesi akşamına kadar tüm biletlerin satışının gerçekleştirildiğini, şu anda trenlerde boş yer kalmadığını bildirdi.
     Bazı vatandaşların ücretsiz olduğu gerekçesiyle bilet almadan, hareket saatinden kısa süre önce Tren Garı'na geldiğini anlatan yetkililer, şunları kaydetti:
    
 ''Bu vatandaşlarımızı, biletleri olmadığı için trene alamıyoruz. Bu nedenle biletlerini almadan gelen vatandaşlar mağdur oluyor. Burada 'hızlı trenin ücretsiz olduğu' yönündeki açıklamalar yanlış algılanıyor. Trenler ücretsiz ama yolcularımızın önceden satış noktalarından biletleri alıp, yerlerini ayırtmaları gerekiyor. Bu şekilde, aileleriyle birlikte Tren Garı'na gelip mağdur olan vatandaşlarımızın sayısı az değil. Biletsiz gelen bazı vatandaşlar, toplu halde buradan otobüs kiralayıp memleketlerine gitme yoluna başvurmak zorunda kalıyor.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA