• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bildden PEGIDAya hayır kampanyası
06 Ocak 2015 Salı 14:19

Bild'den "PEGIDA'ya hayır" kampanyası

Bild gazetesi, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösterilerle ortaya çıkan harekete karşı "PEGIDA'ya hayır" kampanyası başlattı.

Aralarında siyasetçiler, sanatçılar, spor adamları ve televizyon dünyasının önemli isimleri de bulunan 50 kişi, Bild gazetesi tarafından düzenlenen "PEGIDA'ya hayır" kampanyasına destek verdi.

Eski Başbakan Helmut Schmidt, PEGIDA gösterilerinin önyargıları, yabancı düşmanlığını ve hoşgörüsüzlüğü artırdığına dikkati çekerek, "Tabii ki Almanya bu değil. Tarihimiz ve ekonomik aklımız, bize Almanya'nın sığınmacı ve mültecileri küstürmemesi gerektiğini söylüyor. Almanya, dünyaya açık ve hoşgörülü olmak zorunda. Bu nedenlerle PEGIDA'ya hayır diyorum" dedi.

Almanya milli takımı menajeri Oliver Bierhoff de "Biz, göçmen kökenli futbolcularla dünya şampiyonu olduk. Bizim takımımızda uyum nasıl sağlanıyorsa tüm toplumda da bu şekilde uyum sağlanmalı" diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, kampanyaya katılarak PEGIDA'ya hayır diyen bir diğer isim oldu.

Steinmeier, "PEGIDA, ülkemize zarar verdiği gibi Almanya hakkında kötü bir imaj yaratıyor. Bu kişilere azınlıkta olduklarını ve çok gürültü yaptıklarını bildirmemiz lazım" dedi.

Tanınmış gazeteci ve yazar Ulrich Wickert de PEGIDA'nın Ortaçağ'dan kalma bir hareket olduğunu vurgulayarak, "PEGIDA Ortaçağ'ı anımsatıyor. Önyargıları ve aptallığı karakterize ediyor. Bugün kültürümüzün Alman yazarları tarafından Rusya, Türkiye ve Suriye'ye kadar genişlediğini görüyoruz" ifadesini kullandı.

Federal Hükümetin Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu bakanı Aydan Özoğuz, "Hiç kimse, kendi korku ya da sorunlarını başkası üzerine atmamalı. Bizler çoğulculuğun bu ülkenin refahına katkı yaptığı konusunda daha fazla bilinçlendirme yapmalıyız" diye konuştu.

Bu arada Alman medyası, dün akşam düzenlenen gösterilere geniş yer verdi.

PEGIDA'ya karşı olanların, PEGIDA taraftarlarına oranla çok daha fazla olduğunu belirten B.Z gazetesi, manşetinde, "Büyük bayrak, küçük katılım" başlığını kullandı.

Gazete, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı olan PEGIDA'nın başkent Berlin'de sadece 300 kişi topladığını, buna karşın PEGIDA karşıtlarının 5 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Frankfurt Allgemeine Zeitung da hem PEGIDA yandaşlarının hem de PEGIDA karşıtlarının Almanya'nın birçok kentinde sokağa çıkarak gösteri yaptığını yazdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Hepimiz bayrak açarak şunu söylemeliyiz: Aşırı sağcılık, yabancı düşmanlığı ve anti-semitizmin toplumun herhangi bir kesiminde yer bulmasına izin vermiyoruz" ifadelerine atıfta bulunan FAZ gazetesi, Dresden dışındaki kentlerde yapılan PEGIDA gösterilerinin sönük geçtiğini vurguladı.

Der Tagesspiegel gazetesi de manşetten verdiği haberinde "On binler, PEGIDA'ya karşı durdu" başlığını kullandı.

Almanya'nın hemen her kentinin  PEGIDA ve karşıtlarının gösterilerine sahne olduğu belirtilen haberdePEGIDA karşıtlarının PEGIDA taraftarlarına oranla daha çok olduğuna, sadece Dresden'de PEGIDA'ya destek verenlerin sayıca daha fazla olduğuna işaret edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA