• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilal Erdoğan Mevlana Üniversitesini Ziyaret Etti
16 Aralık 2011 Cuma 14:56

Bilal Erdoğan Mevlana Üniversitesini Ziyaret Etti

Başbakan, Erdoğanın Oğlu Bilal Erdoğan Mevlana Üniversitesini Ziyaret Etti:

Başbakan, Erdoğan’ın Oğlu Bilal Erdoğan Mevlana Üniversite’sini Ziyaret Etti:

Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi MEVSAM tarafından Hz. Mevlâna’nın 738. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arus) Anma Etkinliklerinin Finali Mevlana üniversitesi Hekimoğlu salonun da 15.Aralık.2011 Perşembe günü Saat  14.00’da gerçekleşti.

“Mesnevi Dersleri” konulu konferansın final konuşmasını Araştırmacı Yazar M. Fatih Çıtlak verdi. Konferanstan önce Mevlana üniversitesi Fuaye alanında sema gösterisi yapıldı.sema gösterisine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Konferansa sürpriz bir şekilde Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyet de teşrif etti. program da Üniversitemiz Toplumsal Duyarlılık Kulübü katılımcılara ve Mevlana Üniversitesi  çalışanlarına üzerin de Mevlana’nın sözlerinin yazılı olduğu şekerlerden dağıttı.

 Çıtlak, “Hz. Pir gibi bir insan bize ne kadar hitap eder?” Bunu dört özellik üzerinden açıkladı: Zahitlik, İrfan, Terk, ve aşk. Çıtlak: “aşk nedir? Aşk, insanın kendinden , kendi benliğinden soyunmasıdır. sonunda vuslat olmasa bile peşinden gitmekten vazgeçmeyeceği  bir histir. Aşıklar da şehit olabilir. bu ”önce can sonra canan “ diyenler için değildir, aşıklar için önce canan sonra candır. aşk  Şeytanda, melekte, hayvanda olmayan haslettir. ” dedi.

Aşkın nasıl bir his olduğunu ise şu sözlerle aktardı. “ilk önce meyil etmek, muhabbet ettiğiniz şeyle ayrılamayacak hale geldiyseniz  o olmayınca kendinizi mutsuz hissediyorsanız o aşktır Hz. Pire göre ise senin cümle mahlukata duyduğun  bu alemden sıyrılman için benlikten kurtulman gerek aslını bilmeden yaşayamazsın. Çünkü; aslını bilmeyen kişi asla huzur bulamaz. Bize bu aşkın tohumu ezelde  atıldı. farklı boyutlarda da olsa Herkes muhakkak aşık olarak ölür.”

Çıtlak’ın üzerinde durduğu bir diğer konu ise Hz. Mevlana’nın dinle öğretisi idi buna göre; “ okurken kendi kalıplarımıza göre okuyoruz ya bizim bildiğimizden öte bir bilgi varsa, bunu anlamak için Hz. Pir dinle buyuruyor.  “Dinle! Dinlemek bir niyettir. Dinlemek duymak değildir. Dinlemek bir niyettir.”

Kapanış konuşmasını ise” insanın kalitesini dertleri gösterir. Derdin ne kadar ulvi olursa sen o kadar ahi olursun” şeklin de tamamladı. Konferans  Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam’ın plaket takdimi ve misafirlerimizin Rektörlük Makamını ziyaret etmesiyle son buldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA