• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’in yöresel lezzetleri ada üzerinde görücüye çıktı
20 Ekim 2015 Salı 15:25

Beyşehir’in yöresel lezzetleri ada üzerinde görücüye çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü üzerindeki Sevgi Adası’nda ilçenin yöresel lezzetleri görücüye çıkarılıp tanıtıldı.

Göl sahilindeki Vuslat Parkı’ndan bir köprü ile ulaşılabilen ilçenin son dönemde hayli ilgi çeken ve simgesi haline gelen Sevgi Adası, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının çekim ekibini ağırladı. Ada üzerinde yapılan çekimlerde Beyşehir’in yöresel lezzetlerinden olan kuzugöbeği dolması, tatlı su sazanı balığı dolması ve kızartması, kömbe, kabak sarma, tatlıları olan sütlü baklava, kıvrım ve çiğirdek tanıtıldı. Yöresel kıyafetler giyen kadınlar ise ada üzerinde Beyşehir’in ünlü tarhanasının yapılışını görsel olarak ve anlatımlarıyla sunarak gözler önüne serdi. Beyşehir Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan Yiyecek ve İçecek Hazırlama ve Pişirme Kurs Öğretmenleri ve Usta aşçılar Saliha Demirat ve Sevgi Kırotu, yemeklerin yapımını bizzat kameralar önünde izleyicilere anlattı.

Yemeklerin yapılmasının ardından kurulan yer sofrasına usta aşçı ve Beyşehirli kadınlarla oturan Turgay Başyayla, yöresel lezzetleri birlikte tadarak test etti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, çekimler esnasında adaya gelerek program sunucusu Başyayla, yapımcı, yönetmen ve ekibiyle bir süre sohbet etti. Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’nü artık ‘Konya’nın denizi’ olarak lanse etmeye başladıklarını anlatırken, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsetti.

Program ekibi, adadaki çekimlerinin ardından Sanayi Sitesi’ndeki eski eşyaların sergilenip satışının yapıldığı “Hurdacılar” olarak bilinen mekanı da ziyaret etti. Ekip, geldiği ilçede, Beyşehir’in bazı tarihi mekanlarının çekimlerini de gerçekleştirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA