• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirin tarihi eserleri Kültür ve Sanat Merkezinde tanıtılıyor
08 Kasım 2019 Cuma 16:44

Beyşehir'in tarihi eserleri Kültür ve Sanat Merkezi'nde tanıtılıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi, yürütülen çalışmalarla adeta müzeye dönüşüyor.

Beyşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Merkezi haline dönüştürdüğü Beyaz Park hizmet binasındaki odalar farklı sanat ve kültür faaliyetlerinin yürütüldüğü birer çalışma atölyesi haline gelirken, girişindeki salonda ise Beyşehir’in tarihi eserlerinin kopya çalışmaları boy göstermeye başladı.
Bu kapsamda yürütülen ilk faaliyetin tamamlandığı belirtilirken, Fasıllar Mahallesi’nde bulunan Roma döneminden kalma abidelerden tarihi atkaya kabartmasının bulunduğu Lukyanus Anıtı’nın bir kopya çalışması salonun duvarlarında yer buldu.

Çalışmayı gerçekleştiren sanatçı Selim Serdar Çelik, yaptığı açıklamada,Beyşehir’in zengin bir tarihi eser potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak Beyşehir Belediyesi’nin de desteğiyle bunların birer kopyasını Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde gözler önüne sermek istediğini belirtti.

fasillar-1.JPG

Bu kapsamda yürüttüğü ilk çalışmayı tamamladığını belirten Çelik, su kabağından süslemeler, çamurdan heykeller ve hayvanların kafatasından oyma işlemleri gibi faaliyetler içerisinde yer aldığını vurgularken, “Bir odasını atölyeye çevirdiğim evimde çeşitli sanatsal faaliyetler yürütüyorum. Bu çalışmaları yaparken, diğer yandan Fasıllar bölgesindeki tarihi atlı kaya kabartmasının yer aldığı Lukyanus Anıtı’nın bir kopyasını farklı bir çalışma ile sanat merkezinde halkımızın beğenisine sunduk. Kısmet olursa önümüzdeki zaman diliminde de bölgemizdeki tüm tarihi eserlerimizi burada ya da başka alanlarda kopyalarını yaparak sergilemek istiyoruz. Bu çalışmaları sıvama yöntemi ile gerçekleştiriyorum. Strafordan eserin kalıbını, modelini çıkartıp daha sonra üzerine püskürtme sıvama ve boyama yaparak çalışmaları tamamlıyorum. Böyle bir çalışma Beyşehir’de ilk kez oluyor. Beyşehir Belediye Başkanımıza bana bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyorum.Amacımız, tarihi ve kültürel mirasın çok zengin olduğu Beyşehir ve çevresindeki tarihi dokuyu kent merkezine taşıyıp tanıtımına daha çok katkı sunabilmek. Bu anlamda, bölgemiz sınırları içerisinde yer alan diğer bazı tarihi eserlerimizin birer kopya çalışmasını da Kültür ve Sanat Merkezimizde başlatarak tamamlayacağız.”dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA