• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirin orman varlığı zenginleşiyor
08 Nisan 2011 Cuma 10:12

Beyşehir'in orman varlığı zenginleşiyor

Konya'nın Beyşehir İlçesi Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cafer Bal, sorumluluk bölgelerindeki mevcut orman alanını rehabilite edilerek daha verimli hale getirdiklerini söyledi.
Konya'nın Beyşehir İlçesi Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cafer Bal, sorumluluk bölgelerindeki mevcut orman alanını rehabilite edilerek daha verimli hale getirdiklerini söyledi.
 
Cafer Bal, sorumluluk alanları Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçelerindeki orman varlığının 180 bin hektar olduğunu belirterek, "Bu bölgede, yörenin doğal türleri olarak adlandırılan Toros Sediri, Karaçam, Ardıç ve Meşe gibi asli türlerin yanı sıra, endemik yöresel türlerin de korunması için gayret gösteriyoruz. Bölgemizdeki bu orman varlığımızı yaptığımız çalışmalarla koruyup kolluyoruz. Eski ormanlarda da çalışmalar yürütüyoruz. Mevcut ormanların bozuk kısımlarını rehabilite edip daha verimli orman haline dönüştürüyoruz. Ve yeni dikimlerle yeni ormanlar kurarak Beyşehir ve yakın çevresindeki orman varlığını daha da artırmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Bir ülkede toprak, hava, su dengesinin kurulabilmesi için ülke topraklarının en az yüzde 30'unun ormanlarla kaplı olması gerektiğini dile getiren Bal, "Ülkemizde bu oran şu anda yüzde 27 seviyelerinde. Çevre ve Orman Bakanlığımız, Türkiye'de bu oranın daha da artırılabilmesi için geniş katılımlı ve büyük ağaçlandırma çalışmaları yapmaktadır. Dünyada, ülkemiz orman varlığını geliştiren ve artıran ülkelerden birisidir. Yerele indiğimizde, Beyşehir İşletme Müdürlüğümüz mıntıkasında, yani Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçelerini kapsayan bölgemizde bu oran yüzde 45'in üzerindedir. 180 bin hektarlık bir orman alanımız var ki, bu bizim için yeterli bir orandır. Bizim bu doğal varlığa nesiller boyu sahip çıkmamız ve koruyup kollamamız gerekiyor. İşte bölgemizde Beyşehir Gölü gibi bir de hazineye sahibiz. Gölün çevresindeki su toplama havzasında topraklarımızın da korunması lazım, buralarda sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarıyla, toprak kaybının önüne geçilmekted r" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA