• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehire yeni itfaiye aracı
19 Nisan 2012 Perşembe 18:05

Beyşehir'e yeni itfaiye aracı

Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi, yüksek katlı binalarda yaşanabilecek olası bir yangına müdahalede kullanılmak üzere 28 metre uzunluğunda merdivenli yeni bir araç alacak.
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, yüksek katlı binalarda yaşanabilecek olası bir yangına müdahalede kullanılmak üzere 28 metre uzunluğunda merdivenli yeni bir araç alacak.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yüksek katlı binalara ulaşacak uzunlukta itfaiye araçları ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Türkiye’de bu konuda üretim yapan firmaların itfaiye araçlarını incelediklerini anlatan Taşcı, “Bununla ilgili ihale hazırlığı yapıyoruz. Çok yakın bir zaman içerisinde ihale ve imalat safhasını aşacağız. Kaynaklarımızı da hazır bekletiyoruz” açıklaması yaptı.

28 metre yüksekliğe ve 7 katlı bir binaya müdahale edebilecek merdiveni olan itfaiye aracı satın alarak bu konudaki sıkıntıyı gidereceklerini kaydeden Taşcı, “İtfaiyenin olası yangınlarda yapması gereken en önemli konu; son katlarda bir canlı kalmışsa bu canlıyı oradan sağ salim aşağıya indirmektir. Bizim üzerimize düşen en önemli vazife budur. Örneğin TOKİ konutlarında yangın merdivenleri var ama diğer mahallelerimizdeki özellikle eski binalarda yangın merdiveni bulunmuyor. Gönlümüz istemez ama bu tür binalarda yangın çıkacak olursa 28 metre uzunluğu olan satın alacağımız itfaiye aracımız buraya rahatlıkla müdahale edebilecektir. Biz araştırdık ve tahmin ediyorum önümüzdeki 15 yıllık süreçte bu aracın ilçemiz için yeterli geleceğini umuyorum” dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA