• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehire yabancı karavan ilgisi
15 Eylül 2011 Perşembe 10:28

Beyşehir'e yabancı karavan ilgisi

Beyşehir, son yıllarda yabancı karavan tutkunlarının ilgisi haline geldi.
Beyşehir, son yıllarda yabancı karavan tutkunlarının ilgisi haline geldi.
    
 Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı karavan tutkunlarının son yıllarda ''doğal cennet'' olarak nitelendirdikleri Beyşehir'e olan ilgilerini kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.
     Beyşehir'in turizm noktasında daha iyi yerlere gelebilmesinde, karavan turizminin önemli bir rolü olduğuna dikkati çeken Büyükkafalı, bu nedenle yerli ve yabancı karavan tutkunlarına kapılarını açan Beyşehir Gölü kıyısındaki kamping işletmecilerinin dernek olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti.
    
Büyükkafalı, Beyşehir Gölü kenarında faaliyet gösteren bir kamping şirketinin, Almanya'dan gelen 23 karavanı konuk ettiğini dile getirerek, ''23 karavanda bulunan 46 yabancı konuğu, ilçemizde bir gün süreyle konuk ettik. Biz Beyşehir'in günü birlik ziyaretlerden öte, ziyaretçilerin konaklanılan gün sayısının daha da artmasını arzu ediyoruz'' dedi.
    
Alman karavan tutkunlarının Beyşehir ziyaretinde bölgesel yemeklerden tattığını ve özellikle Beyşehir Gölü'nün sazan balığını çok beğendiğini vurgulayan Büyükkafalı, şunları kaydetti:
     ''Dernek olarak, tesisimizde karşıladığımız Alman karavan tutkunlarına, Beyşehir'i tanıtıcı broşürlerden verdik. Bölgemizi bir nebze de olsa tanıtmaya çalıştık. Ekim ayında yine bölgemize 23 yabancı karavanın içerisinde 60 yabancı konuğun geleceğini öğrendik. Son dönemde Beyşehir'in karavan turizminde yaşadığı canlılığı görmek bizleri çok sevindiriyor.''
 
 
 
 
 
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA