• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirden Somaliye yardım tırları yola çıktı
18 Ağustos 2011 Perşembe 13:24

Beyşehir'den Somali'ye yardım tırları yola çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi ile ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve temizlik
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi ile ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve temizlik malzemeleri, 3 yardım tırı ile Somali ve açlık çeken diğer Afrika ülkelerine ulaştırılmak üzere Ankara'ya uğurlandı.
 
Uğurlama törenine Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer, sivil toplum örgütü temsilcileri, yardım gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı. Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin tarafından yardım tırlarının hareketinden önce dualar yapıldı. Ardından yardım kampanyası ile ilgili bir açıklama yapan Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer, başlatılan yardım kampanyasına yardımsever Beyşehir halkının büyük bir teveccüh gösterdiğini belirterek, “Şu anda 3 tane yardım tırını içerisi dolu vaziyette Ankara'ya genel merkezimize gönderiyoruz. Oradan ise acil olanlar kargo uçağıyla, geriye kalan kısmı ise gemiler vasıtasıyla Somali'ye ulaştırılacak. Geriye daha 2 tırlık malzememiz var. Yine yarım tırlık da unumuz var. Aşağı yukarı Ankara'ya 6 tırlık yardım malzemesi göndermeyi hedefliyoruz. Bu da yaklaşık 200 tona yakın bir yardım oluşturuyor. Gerek Beyşehirliler'e, gerekse Derebucak ve Hüyük ilçelerimizden bu kampanyaya destek vererek yardımda bulunan tüm hemşehrilerimize, emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Allah milletimize daha çok versin, milletimiz de olmayanlara versin” dedi.
 
Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin ise, “Sadece Beyşehir İlçe Müftülüğümüzün küçük kampanyasında 150 bin lira gitti. Ben bölgemizden de çok büyük bir maddi yardım olacağına inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından yardım tırları Anıt Meydanı'ndaki yardım toplama merkezi önünden hareket ederken şehir turu yaparak Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA