• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirden sevindiren haber
08 Mayıs 2011 Pazar 13:11

Beyşehir'den sevindiren haber

Beyşehir Gölü, son 30 yılın en yüksek su seviyesine ulaştı.
     Beyşehir Gölü, son 30 yılın en yüksek su seviyesine ulaştı.
     Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin 1123.50 kota ulaştığını, önümüzdeki yıl bu seviyenin 1124 kota çıkmasını beklediklerini söyledi.
     Gölde, kuraklık nedeniyle geçtiğimiz yıllarda su seviyesinde azalma yaşandığını anımsatan Taşçı, ''Türkiye yağışlı periyota girince Beyşehir Gölü de bundan olumlu etkilendi. Beyşehir Gölü'nde, son 30 yılın en yüksek su seviyesine ulaştık. Beyşehir Gölü'nün geleceğiyle ilgili kaygılarımız ortadan kalktı. Göl, kurtuldu'' dedi.
     Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin yükselmesiyle kirliliğin ve otlanmanın da ortadan kalktığını ifade eden Taşcı, ''Su seviyesi yükseldikçe, kıyılarımızdaki otlar da su altında kalmaya başladı. Suyun altında kalan kamışlar, çürüyor ve bir daha yenisi gelmiyor. Oluşan yüksek dalgalar da göl yüzeyini pırıl pırıl bir hale getirmeye başladı'' diye konuştu.
    
     -SAHİL DÜZENLEMESİ YAPILACAK-
    
     Gölde su seviyesinin yükselmesinin ardından, kıyılarda bozulmalar meydana geldiğini dile getiren Taşcı, konuyla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, geçtiğimiz günlerde yaptığı Konya ziyaretinde bir dosya sunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     ''Gembos Derivasyon Projesi'nin hayata geçmesinden sonra Beyşehir Gölü'ne her yıl ortalama 130 milyon metreküplük bir su akışı olmaya başladı. Göldeki su seviyesi yükseldikçe de kıyılarımızı tahrip etmeye başladı. DSİ Genel Müdürlüğünden kıyı tahkim çalışması yapmasını istedik. Bakan Eroğlu, bunun da sözünü verdi. İnşallah, önümüzdeki aydan itibaren Beyşehir Gölü kıyısında bir sahil düzenlemesi yürütülecek ve kıyıda oluşan kirlilik de ortadan kalkacak.''
     Taşcı, açıklamanın ardından suyun temizliğine dikkati çekmek için göl kıyısına eğilerek avucuyla su içti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA