• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirden çıkan mühimmat sayısı
11 Nisan 2010 Pazar 09:57

Beyşehir'den çıkan mühimmat sayısı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir köprünün çevresinde, arama çalışmaları tamamlandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir köprünün çevresinde, çeşitli silahlara ait yaklaşık bin 500 adet mühimmat bulunduğu öğrenildi.
    

Beyşehir-Isparta yolunun 2. kilometresindeki Toparmut Köprüsü'nün altından akan çayın önünün iş makinesiyle kesilerek yapılan mühimmat arama çalışması tamamlandı.
    

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz gözetiminde sürdürülen çalışmalar sonucunda yaklaşık bin 500 silah mühimmatı bulunduğu, bu mermilerin tamamına yakınının Kalaşnikof mühimmatı olduğu öğrenildi.
    

Bulunan mühimmatın İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildiği, önümüzdeki günlerde mermilerin menşesinin belirlenmesi için, çoğunun su içerisinden çıkarılması nedeniyle kurutulduktan sonra kriminal laboratuvara gönderileceği belirtildi.
    
     -OLAYIN GEÇMİŞİ-
 
Akşam saatlerinde, Toparmut Köprüsü'nün altında ve çevresinde çeşitli silahlara ait mühimmat bulunmuş, Beyşehir Gölü'ne akan çayın önü, köprünün altında detaylı arama için iş makinesiyle kesilmişti.
    

Başsavcı Yavuz gözetiminde, köprü altında biriken suyun tahliyesi için motopomp getirtilmiş, suyun çekilmesinin ardından, köprü üzerinden atıldığı tahmin edilen mühimmatın kalan kısmını dere yatağında arama çalışması başlatılmıştı.
    

 Beyşehir'de 11 ve 12 Şubat tarihlerinde yine göl kıyısında 3 ayrı noktada, silah ve mühimmat gömülü olduğu ihbarı üzerine iş makineleriyle kazı yapılmış, çalışmalarda herhangi bir şey bulunamamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA