• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’de zabıtadan fırın denetimleri
15 Aralık 2015 Salı 12:03

Beyşehir’de zabıtadan fırın denetimleri

Konya’nın Beyşehir ilçesinde ekmek üretimi yapan fırınlar zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde faaliyet gösteren ekmek ve unlu mamul imalatı gerçekleştiren fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alması amacıyla düzenlenen denetim ve kontroller çerçevesinde ekmek üretimi yapılan 7 fırının mercek altına alındığı belirtildi.
Açıklamada, fırınların genel denetiminde ekmek üretiminde gramaj kontrolünün yanı sıra, işyerinin genel temizliği ve çalışma ortamlarının hijyen yönünden incelendiği, ürünlerin saklanma koşullarına bakılırken, eksik görülen hususlarda uyarılarda bulunulduğu belirtildi. Personelin kılık kıyafetinin de kontrol edildiği belirtilen açıklamada, “Denetimlerde yaptığımız uyarılara dikkat edilip edilmediğini ise bir sonraki kontrolümüzde inceleyip, gerekirse cezai işlem uyguluyoruz. Denetimlerimizde ekmekler kalite yönünden de inceleniyor. Ürünlerin iyi pişirilip pişirilmediği yönündeki kontrollerimizi de yapıyoruz. Biz denetim yaparken işyerlerimize de aynı zamanda rehberlik etmiş oluyoruz. Halkımızın işyerlerinin düzenli bir şekilde denetlendiğini bilmeleri de gerekiyor. Bu sayede vatandaşlarımız fırınlardan güvenle ekmeğini alıp, üretim merkezlerinin temiz ve hijyenik olduğunu da öğrenmiş oluyorlar. Halkımızın sağlığı bizler için her şeyden önce gelir. Belediye olarak bu tür denetimlerimiz aralıksız devam edecek” denildi.
Zabıta yetkilileri, vatandaşların halk sağlığını tehdit eden durumlarla karşılaştıklarında 5123866 numaralı telefondan Beyşehir Zabıta Müdürlüğü ekiplerine ulaşabileceklerini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA