• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’de yeni toplu konutlar yükseliyor
28 Ekim 2016 Cuma 15:45

Beyşehir’de yeni toplu konutlar yükseliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 2. Etap TOKİ projesi kapsamında başlatılan toplu konut alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 2. Etap TOKİ projesi kapsamında başlatılan toplu konut alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi'nin girişimiyle TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Avşar Mahallesi'nde 460 yeni konut inşa ediliyor. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de 2. Etap toplu konut hamlesi kapsamındaki çalışmalarla konutların yükselmeye başladığını söyledi. Beyşehir Belediyesi'nin ilçede yaşanan konut açığının giderilmesine yönelik girişimleri sonucunda Avşar Mahallesi'nde 2. Etap toplu konut projesinin hayata geçirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Başkan Özaltun, "Projenin kabul edilmesi ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma tarafından Avşar Mahallesi'nde yürütülen inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada 460 konutun yapımı için ihale gerçekleştirildi. Şantiye alanında son yaptığımız incelememizde 8 bloğun kabası bitmiş durumda, 4 bloğun ise temeli atılmış. Bu yıl sonuna kadar konutlarının kabasının bitirilmesi yönünde çalışmaların yürütüldüğünü gördük. Müteahhidimiz maşallah çok hızlı" dedi.

Beyşehir'de son yıllarda artan konut ihtiyacına dikkat çeken Özaltun, sadece ilçe merkezinde değil dış mahallelerde de toplu konut projelerinin hayata geçirilebilmesi için seferber olduklarını söyledi. Bu kapsamda, av tüfeği sektörünün önemli merkezlerinden Huğlu Mahallesi'nde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için Beyşehir Belediyesi olarak devreye girdiklerini vurgulayan Özaltun, "Huğlu Mahallemizde de yapılacak toplu konutlar için TOKİ Başkanlığımız tarafından ihale yapıldı. Şu anda itiraz süreci olduğu için alan firma açıklanmıyor ama gönlümüz güçlü bir müteahhidin işi yüklenmesini arzu ediyor. İnşallah, Huğlu Mahallemizde de bu kapsamda 99 yeni konut inşa edilecek" diye konuştu.

Emeklilere yönelik toplu konut projesi

Beyşehir'de emeklilere yönelik olarak hazırladıkları bir toplu konut projesi olduğunu da aktaran Özaltun, bu konuda emekli kesiminden gelen taleplere dikkat çekti. Beyşehir'de bu projeden istifade etmek için 5 bine yakın talebin geldiğini anlatan Özaltun, bu konuda da TOKİ Başkanlığı nezdinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. TOKİ'nin bu projeyi mevcut toplu konut alanında hayata geçirmek isterken, Belediye olarak kendilerinin inşaatı süren Yeni Devlet Hastanesi'ne yakın bir yerde bu konutların inşa edilmesini istediğini anlatan Özaltun, "TOKİ Başkanlığımız şu anda buna çok sıcak bakmıyor ama biz de bu düşüncemizden vazgeçecek gibi durmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyşehir'de tarım köy projesi

Başkan Özaltun, Beyşehir'in talep gelen dış mahallelerinde Tarım Köy Projesi kapsamında yeni toplu konut alanları oluşturmak istediklerini de belirterek, "Konya'da belki de ilk olabilecek Tarım Köy projesinin çalışmaları arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. TOKİ'ye bu konuda müracaatımızı yaptık. Bu proje kapsamında bin veya bin 200 metrekarelik bir alanda dubleks villa tarzı konutlar inşa ettirmek istiyoruz. Bu konutların önünde birer hobi bahçesi niteliğinde bahçe, ardından 10 büyükbaş hayvanın barındırılabileceği ahırlar ve konut sahibinin aracını koyabileceği bir garaj olmasını planlıyoruz. Bunun taslak projesi hazırlandı. TOKİ Başkanlığımıza da gönderdik. Eğer bu proje gerçekleşirse Konya'da bir ilki daha hayata geçirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA