• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde yaz Kuran kursları başladı
18 Haziran 2012 Pazartesi 18:40

Beyşehir'de yaz Kur'an kursları başladı

Konyanın Beyşehir ilçesinde Yaz Kuran Kursları başladı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde Yaz Kur’an Kursları başladı.
Eşrefoğlu Hafızlık Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, öğrencilere 2 aylık kurs döneminde İslam’ın temel esasları ile birlikte Kur’anı Kerim’in de öğretileceğini söyledi.
Kur’an-ı Kerim’i her Müslüman’ın okuyabilmesi gerektiğini belirten Tekin, öğrencilere seslenirken, “Burada biraz önce sorduk, hepiniz değişik meslekler yapmak istiyorsunuz. Allah en güzel şekilde dileklerinizi gerçekleştirmenizi nasip eylesin. Ama ne olursanız olun, önce Kur’an-ı Kerim’i, dinimizi en güzel şekilde bilmemiz lazımdır. Size esas enerji ve ruh verecek, yaptığınız her işte zevk almanızı sağlayacak şey inançtır. İçinizdeki iman bilgisi, bağlantısı, o size yaptığınız işte hız verecek. Onun için buraya geldiğinizden dolayı hepinizi ve sizleri gönderen ailelerinizi tebrik ediyorum” dedi.
İki aylık süreçte sahasında uzman olan din görevlilerinin güzelce ve etkili bir iletişim ve sevgi saygı içerisinde eğitimi tamamlayacağına inandığını kaydeden Tekin, “Burada gayemiz sadece öğretim değil, eğitimdir. Çünkü tek başına öğrendiğimiz şeyleri tatbik edip uygulamazsak hiçbir şeye yaramıyor. O yüzden burada öğrendiklerimizi hemen tatbik edeceğiz. Okullarımızda olduğu gibi burada daha dini ağırlıklı, daha manevi hava ağırlıklı bir şekilde eğitiminizi göreceksiniz. Bizler de sizlerle zaman zaman sohbet edip, başarı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Camilerimiz tüm Müslümanlara açık olduğu gibi, diğer tüm dinlerin mensuplarına da açıktır. Dini öğrenmek isteyen herkes bu kurslara devam edebilir” diye konuştu.
Tekin, kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı da ailelere teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA