• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’de Türkmenler için yardım kampanyası
10 Aralık 2015 Perşembe 11:33

Beyşehir’de Türkmenler için yardım kampanyası

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Suriye’de yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Beyşehir Belediyesi öncülüğünde, İlçe Kaymakamlığı’nın desteği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Bayır Bucak Türkmenleri’ne yardım ulaştırmak için başlatılan kampanya 9 gün boyunca sürecek. Atatürk Caddesi üzerindeki eski belediye hizmet binasının zemin katında oluşturulan kabul merkezinde yardımlar toplanmaya başlandı.
Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, yardım kabul merkezi önünde sivil toplum kuruluşları adına yaptığı konuşmasında, Bayır-Bucak Türkmenleri’ne yardım kampanyası başlatmak üzere hazır bulunduklarını belirterek, “Türkmenler Suriye’de çok zor durumda. Kış şartları başlamış ve oradaki yaşam şartları zorlaşmış. Bir taraftan da hem Rusya, hem de Esed zulmü ile mücadele ediyorlar. Biz de Beyşehir’deki sivil toplum kuruluşları olarak belediyemiz ve Kaymakamlığımızın iştirakleri ile oradaki kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenledik” dedi.

“BİZLERİN BURADA RAHAT OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, günümüzde dünyanın birçok yerinde zulüm gören, eziyet çeken Müslümanlara son olarak Suriye sınırında yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri’nin de eklendiğini söyledi. Türkmenler’in yaşadığı yerlerin Türkiye açısından çok stratejik bir noktada olduğunu vurgulayan Başkan Özaltun, bundan dolayı da baskı altında tutulmak suretiyle zulüm gördüklerini söyledi. Özaltun, “O kardeşlerimiz şimdi eziyet çekerken, bizlerin burada rahat durması düşünülemez. Kardeşlerimize destek ne sağlayabilirsek diye geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşlarımız tarafından ilçemizde bir toplantı düzenlendi. Beyşehir Belediyesi olarak biz de bu toplantıda vardık. STK’larımıza bu noktada çok teşekkür ediyorum. Zira gerçekten şu zamanda yapılması gereken de kader birliği idi. Kader birliğinin yanında fikir birliği. Beyşehir’in birliğini burada gösterdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü Beyşehir’deki STK’larımız geçtiğimiz dönemlerde de benzer yardım kampanyalarının hep içerisinde yer aldılar. 18 Aralık’a kadar sürecek bu yardım kampanyası sürecinde, hemşehrilerimizin ellerinde ne varsa, ayni veya nakdi hiç fark etmiyor. Para veya kılık kıyafet, giyecek yiyecek noktasında bu yardımları burada açılan kabul merkezinde kabul edeceğiz. Bizlerde toplanan yardımları yardım merkezine teslim edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRKMENLER’İN ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK BASKI VAR”
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, bulundukları yerde çok önemli ve hayırlı bir iş için buluştuklarını vurgulayarak, “Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasından sonra dünyanın, Ortadoğu’nun, Balkanlar’ın asırlarca adaletle hüküm süren ecdadımızın geriye çekilmek zorunda olmasından sonra, oralarda maalesef acılar, ızdıraplar, sızılar başladı. Neredeyse bir asıra yakın bir zamanda o acılar hiç dinmedi. Bunun son örneğini de bugünlerde Suriye’de görüyoruz. Suriye’de bildiğiniz gibi Müslüman bir toplum var. Bunun yanında bizimle aynı kanallardan beslenen, aynı tarihi taşıyan, aynı düşünceye sahip Halep Türkmenleri var. Şu günlerde Halep Türkmenlerinin üzerinde çok büyük bir baskı var. Onlar aslında bizim Anadolu’da ki gücümüzün oradaki uzantıları. Dolayısıyla onların orada sağlam durmasını, onların güçlü olmasını, onların ezilmemesini milletçe istiyoruz. Bugün onlara Türkiye’mizin her tarafında olduğu gibi ilçemizde de sivil toplum kuruluşlarımızın önderliğinde başlattığı bir yardım kampanyası var. Her zaman olduğu gibi güzel ilçemizin güzel insanlarının yardımsever duygularının bu konuda coşacağını gerekli dikkat özen itina ve hassasiyetin gösterileceğine olan inancımı belirtiyorum. Bu kampanyayı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, devlet dairemizin çalışanlarına, belediyemize teşekkür ediyorum. Kampanyanın başarıya ulaşmasını canı gönülden istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yardım kampanyası yapılan dualarla başladı. Kampanya kapsamında bölgede ihtiyaç duyulan gıda maddeleri ile bay, bayan ve çocuklara yönelik kışlık iç ve dış giyim malzemelerinin yanı sıra nakit para yardımında da bulunulabiliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA