• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde trafik güvenliği sergisi açıldı
09 Mayıs 2013 Perşembe 17:28

Beyşehir'de trafik güvenliği sergisi açıldı

Konyanın Beyşehir ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında açılan trafik güvenliği sergisinde alkolmetreye üfleyen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, sürücülerin uygulamalarda trafik...
Konya’nın Beyşehir ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında açılan trafik güvenliği sergisinde alkolmetreye üfleyen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, sürücülerin uygulamalarda trafik görevlilerine alkolmetreye üfleme konusunda zorluk çıkarmaması gerektiğini söyledi.
Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Anıt Alanı’nda trafik güvenliği sergisi açıldı. Sergiye Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Macit, Beyşehir jandarma, emniyet ve belediye teşkilatlarının trafik birimlerinde görevli personel ile vatandaşlar katıldı. Trafik güvenliği ile mesajlar ve bölgede yaşanan değişik trafik kazalarından ve müdahalelerden fotoğraf ve görsellerin yer aldığı sergide, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarının trafik birimleri tarafından değişik uygulamalarda kullandığı araç ve gereçlerin de tanıtımı gerçekleştirildi. Sergilenen bir alkolmetrenin ilgisini çekmesi üzerine eline alan ve incelemeye başlayan Kaymakam Başıbüyük, kullanımı hakkında trafik görevlilerinden teknik bilgiler aldı. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük bilgilendirilme yapılmasının ardından Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ile birlikte sırayla alkolmetreye üfledi. Kaymakam Başıbüyük ve Taşcı’nın alkolmetreye üflemesi sonucu yapılan kontrolün ardından cihazdan çıktısı da alınırken, sıfır alkol oranı çıktı.
Bu uygulamanın devletin kaide ve kurallarının uygulanması için geliştirilmiş bir teknik uygulama olduğunun altını çizen Başıbüyük, “Trafikte böyle bir teklifle karşı karşıya geldiğimizde itiraz etmeden üflememiz lazım. Biz güvenli olarak trafikte olmak istiyorsak, önce kendimizin güvende olması lazım ve kendimizin de bu konuda emin olması lazım. Dolayısıyla trafikçi arkadaşlarımıza zorluk çıkartmanın bir anlamı yok. Bu, kendi güvenliğimiz için yapılacak bir uygulama” dedi.
Trafik görevlileri, protokole sergilenen cihazlarla ilgili teknik bilgiler verirken, alkolmetreye üflemeyen sürücülerle ilgili olarak bir kanun taslağı hazırlandığını, bu taslağa göre, üflemeyen sürücüler hakkında alkollü gibi işlem yapılması, sürücünün ise kendisinin alkolsüz olduğuna dair ispatı getirirse yazılan cezanın iptal olmasına ilişkin bir çalışmanın devam ettiği bilgisini aldıklarını aktardı. Sergiyi beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte gezen Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük daha sonra Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına ait trafik araçlarına binerek radar, araç sorgulama, telsiz imkanları ile diğer teknik cihazların kullanımı hakkında görevlilerden bilgiler aldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA