• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde toplu iftar coşkusu
25 Temmuz 2014 Cuma 11:51

Beyşehir'de toplu iftar coşkusu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlar göl kenarındaki festival alanında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen toplu iftar sofrasında buluştu.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlar göl kenarındaki festival alanında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen toplu iftar sofrasında buluştu. 
İftarda bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, katılımlarından dolayı ilçe halkına teşekkür etti. Alanda 14 bine yakın hemşehrisiyle bir araya geldiklerini belirten Özaltun, festival meydanında belki de bir rekora imza atıldığını söyledi.
Ramazan ayı boyunca Beyşehir merkezin yanı sıra, 22 mahallesinde Beyşehir Belediyesi olarak iftar sofrası kurduklarını, Ramazan etkinlikleri düzenlediklerini anlatan Özaltun, tek amaçlarının vatandaşların rızasını alabilmek olduğunu belirterek, “Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte artık yapmaya başladıkları hizmetlerimiz de görülmeye başlandı. Bu hizmetler durmadan devam edecek Belediyecilikte en büyük hizmet sosyal belediyeciliktir. Çocuklara ise bu anlamda ayrı bir önem veriyoruz. Onlarla iyi iletişim kurarak internet kafelere hapsolmasının önüne geçmenin yollarını arıyoruz” dedi.
Beyşehir’de çocuklar için yeni açılan yüzme havuzu ve Beyşehir Belediyesi bünyesinde kurulan AK Masa biriminden de söz eden Başkan Özaltun, konuşmasında Gazze’de yaşanan zulme de değindi. Özaltun, gözü dönmüş İsrail’in Gazze’ye saldırılarını fütursuzca sürdürdüğünü, özellikle Kadir Gecesi camileri doldurarak yaptıkları dualarla Filistin halkına Beyşehirliler olarak da destek olmaya, onların yanında olmaya devam ettiklerini vurguladı.
 
"RAMAZANIN SON İLÇE ZİYARETİ BEYŞEHİR'E"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya şartlarında çok güzel bir deniz manzaralı ortamda göl kıyısında iftar açtıklarını söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla merkez dışında da tüm ilçelerde benzer iftar sofraları kurduklarını anlatan Akyürek, Ramazanın son ilçe ziyaretini Beyşehir’e gerçekleştirerek iftar sofrasında Beyşehirli hemşehrileriyle tüm çalışma arkadaşlarını da yanlarına alarak bir araya geldiklerini belirtti. Akyürek, konuşmasında, Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında acı çeken ezilen, horlanan ve yok edilmek istenilen Müslümanlara dua edilmesinin unutulmamasını da istedi.
Beyşehir’de iftardan sonra yapılacak toplantıda 67 mahalle muhtarı ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geleceklerini de aktaran Akyürek, “Bu toplantıya il başkanımız da katılacak. Bu bir nevi planlama toplantısı olacak. Şu ana kadar başlattığımız yatırımların, bundan sonra 5 yıllık süreçte köy yolları, köy konakları, çocuk parkları, kültür merkezleri, spor tesisleri ve şehrimize, ilçemize artık metropol ilçe olması hasebiyle yapacağımız katkıları çalışacağız, planlayıp değerlendirmiş olacağız” diye konuştu.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve İlçe Başkanı Nafiz Huğlu’nun yaptığı konuşmaların ardından Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e Beyşehir’e yaptığı hizmet ve katkılardan ötürü bir çiçek ve tablo verdi.
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA